Doctori recomandati de mine

  • Eu nu sunt doctor si nu am nicio legatura cu medicina.
  • Cretu Carmen - Medic primar infectionist, Spitalul Colentina, Bucuresti
  • Dr Bozsik - infectionist, Ungaria- mailul la care raspunde : bbozsik@freemail.hu
  • Emilia Lungut - medic primar neurolog Spitalul Militar Bucuresti
  • Tatiana Rosca- medic primar oftamolog, neurochirurg, spitalul Pantelimon, Bucuresti

Tuesday 13 November 2012

updates

nu a trecut inca toamna si nici nu a fost foarte ploioasa, dar e prima toamna din ultimii 5 ani cand nu am avut niciun simptom neurologic....

in plus, ma simt ca un om normal, desi iau in continuare antibiotice...

am mare grija la stilul de viata (fara de care nu m-as fi simtit la fel) mananc sanatos, beau 3l de apa de zi si fac miscare in fiecare zi....m-am obisnuit asa...desi la inceput pare greu

inainte, cand urmam tratamentul in runde, aveam momente cand ma simteam extraordinar de bine, intr-un fel mai bine ca acum, dar durau foarte putin....acum ma simt ca un om normal continuu

70 comments:

  1. Ma bucur ,sa citesc ca sunteti bine! Va doresc in continuare tot binele din lume!

    ReplyDelete
  2. Uf cat vreu si eu sa vina binele ala! Sunt de abea pe tura 2 de antibiotic, am terminat clinda+biseptol+tini si acum sunt pe mino+cipro+tini. Ma simt fff rau cu coloana si oasele. Am plans in fiecare zi! Dr meu spune ca borrelia nu are legatura cu spondilita ankilozanta( aia e genetica) si ca...evolueaza in paralel. Sunt foarte amarata si nu mai am zile fara lacrimi pe obraji. Stiu ca moralul ridicat e esentil dar cand nu-ti da nimeni speranta... Nu stiu cum am facut eu ambele boli asa din senin. Urata treaba! Borrelia asta a declansat toate pe fond genetic prost...cred eu. As astepta si 5 ani doar sa siu ca va da si innapoi, dar cand ti se spune ca nu... pare totul in zadr. Iau cumintica atibioticele sa evit inmultirea leziunilor cerebrale si alte dracii, dar cu oasele tot se agraveaza! Nu stiu ce sa fac!
    Ma bucur nespus sa aud ca altii sunt bine!
    Daca scapam de borrelii aveam curajul sa iau supresore ptr spondilita ata, asa nu se poate. Parca e fara iesire!

    ReplyDelete
    Replies
    1. La clinica aveam un coleg extrem de cocosat...se vedea ca are probleme si in 2 saptamani cat am stat l-am vazut indreptandu-se....era acolo de 8 saptamani ca venise din Australia si a zis mai bine sa ramana tot timpul necesar....problemele de genul acesta sunt in general cauzate de LYME.

      ma gandesc ca cel mai indicat e sa tratam boala nu simtomele

      iar in legatura cu demielinizarile...nu trebuie sa te ingrijorezi..si eu am la cap zeci iar la coloana, invelisul dintre t10 si t9 e demielinizat in proportie de 100%

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. nu stiu cu spondiloza cum e dar eu observ ca de cand am inceput tratamentul din augsburg stau muuuult mai dreapta...am observat diferenta cand a trebuit sa modific oglinda retrovizoare care era lasata foarte mult in jos...

    poate sa fie un efect herxheimer....nu stiu ce sa zic...incep sa cred ca tratamentul de luunga durata luat continuu e mult mai eficient

    oricum, nu-ti pierde speranta si ai grija la stilul de viata

    ReplyDelete
  4. Catre autoarea blogului:
    Tratamentul e acelasi?- Mino, azitro si rifampicina?
    Cum stai cu celelalte analize?

    Alexia si Mihaela, voi cum mai sunteti?
    Ati repetat analizele? Cum au iesit?
    Mai sunteti pe tratament? Care este acela?

    Toate cele bune,
    Iolanda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu le-am repetat, am cd57 tot 163; si eu sunt pe acelasi tratament ca si autoarea blogului. Nu pot spune ca am o evolutie spectaculoasa: respectiv, cum ma simteam acum o luna, ma simt si acum. Astept sa treaca cele 4 luni de tratament pentru a discuta cu doctorul curant si pentru a vedea daca imi modifica tratamentul in vreun fel (am discutat cu el aceasta posibilitate acum o luna).
      Sanatate multa tie si baiatului!

      Delete
    2. D-na Iolanda ,cum va mai simtiti? Aveti imbunatatiri din punct de vedere simptomatologic?

      Multa sanatate!

      Delete
    3. Sunt mai bine!
      Multumesc de intrebare.
      Continuam tratamentul.
      E clar ca a fost un regres datorat infectiei dentare.
      De aici concluzia pe care o citisem deja dar din comoditate nu am pus-o in aplicare.
      Inainte de orice tratament trebuie rezolvate infectiile dentare, inlocuite plombele din amalgam, etc.
      Ceea ce pot sa spun cu mana pe inima este ca nu mai am problemele acelea grave de concentrare- vroiam sa fac ceva si in momentul urmator nu mai stiam ce aveam de facut, nu imi aminteam lucruri importante indiferent daca erau dintr-o perioada mai apropiata sau mai departata ( de ex. nu mai stiam ce salariu am desi este fix in fiecare luna si nici nu se poate spune ca nu imi pasa de el).
      Va doresc tuturor numai bine!
      Iolanda

      Delete
    4. Ma bucur nespus sa aud vesti de genul acesta....felicitari este in primul rand meritul tau!
      Sa auzim in continuare numai de bine...

      Delete
    5. Va multumesc ,pentru raspuns! Ma bucur din suflet, ca sunteti mai bine!Copilul cum se mai simte?

      Sanatate multa tuturor!

      Delete
    6. Mi-e teama sa spun despre copil ca este bine!
      De cate ori m-am laudat, a luat-o de la capat, cu exact problema despre care tocmai spusesem ca s-a rezolvat!
      Asa ca va rog sa nu va suparati pe mine daca cel putin in ceea ce priveste copilul voi fi deocamdata rezervata!
      E doar o superstitie prosteasca, dar prefer asa !
      Cu siguranta ca atunci cand voi fi sigura 100% ca e bine si ca nu mai e nicio sansa de recadere, va voi spune neaparat!
      Va doresc multa sanatate!
      Iolanda

      Delete
  5. Da, tratamentul e acelasi pe care il iau continuu din 23 iulie 2012....

    Analizele hemoleucograma transaminazele si indicatorii pentru activitatea rinichilor sunt perfecte.

    O sa fac iar cd57 prin decembrie

    ReplyDelete
  6. Continui cu antibioticele, asta e foarte clar. Faza e ca aveam un stil de viata si mai ales alimentar mai bun inainte de antibiotice. Mancam mai putin si cat mai crud, vegan. Acum mi-e aproape imposibil. Inainte de antibiotice trebuie sa mananc ceva si asta si seara dupa ora 8. Mereu mi-e foame. Am incercat eu cu salatica ca inainte dar nu mi-a mai mers. Ma durea stomacul si aveam mereu amar in gura. Simt nevoia de supe, de cartofi, orez...gatite!!!
    M-am ingrasat 4 kg.
    De la mino sunt ff ametita, aiurita, confuza. Am lasat-o balta cu miscarea ca nu mai pot deloc. Acum am si o agravare asa a tuturor simptomelor. Am vazut ca apar periodic. Cand zic ca ma simt beton cand ma iau iar si ma doboara. Maine ajung la medic, cu siguranta raman pe aceeasi schema inca un timp. macar zic merci ca suport mino, ca acum 4,5 ani nu am reusit sa iau deloc si am mers cu doxiciclina care-i mult mai slaba.
    Mi-am refacut testele de control si am scazute leucocitele si neutrofilele, dar crescute mult eozinofilele. Deci picaj imunitar si parazitoza.
    Incerc sa dorm, stau acasa, de suparat ma supar des ca asa-mi e firea si mereu apar motive cu copiii sau financiare sau boala. Toata lumea are probleme... Trebuie sa apara si imbunatatiri, daca nu credeam asta cat de cat nu ma apucam iar de antibiotice. Ma enerveaza ca doctorii care sunt in domeniul Lyme nu au dat niste rezultate la tratamente..... public,in Ro. Doar analize si scheme de terapie. Rezultatele sunt importante!

    ReplyDelete
  7. "Mi-am refacut testele de control si am scazute leucocitele si neutrofilele, dar crescute mult eozinofilele. Deci picaj imunitar si parazitoza."

    Puteti candva sa acceptati si realitatea, in speta faptul ca e de vina antibioticul? Probabil Minociclina?
    Si ca oricine poate claca de soc septic dintr-o agranulocitoza produsa de un antibiotic? Ca hipereozinofilia nu inseamna automat parazitoza ci mai frecvent alergie?

    Pt SA sau ce-o fi, spuneati ca antiinflamatoarele nu v-au ajutat, ati trecut la anti-TNF? Ati incercat Mtx?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se poate da pe multiple leziuni cerebrale? Eu stiam ca e o prima contraindicatie : boala demielinizanta! Si, una din conditii ar fi un VSH sau CRP crescute, ceea ce nu am avut niciodata. In afara de AINS, salazopirina si medrol nu am primit nimic altceva. Si la AINS si salazopirina fac reactii alergice , un fel de astm ca nu ma ajutau nici ventolinul, singulaire si alte prafuri inhalate. Culmea ca am facut si soc anafilactic cand eram pe medrol. Dea bea am scapat( pete urate umflate pe corp care ma mancau rau, fata, pleoape umflate, buza de sus atingea varful nasului, ganglioni mariti, palpitatii si sufocare.....Greu m-au scos la urgenta din criza!!! DE atunci nu mai aiau AINS si am incercat diverse tipuri).
      Nu am incercat MTX deoarece multiplii profesori universitari reumatologi la care am ajuns...nu mi-au dat. Mi-au zis ca e un caz atipic, cu manifestari care nua ua legatura cu SA ( cele vasculare si demielinizante) si ca raman in observatie. O singura doctorita s-a hazardat sa-mi scrie mai multe diagnostice( LA, SAFL, boala Behcet, vasculita cerebrala, boala demielinizanta, Spondialtropatie seronegativa cu HLA B 27+, fibromialgie, depresie, astm alergic, colon iritabil) si mi-a dat tratament pentru toate, dar am renuntat eu dupa 3 luni deoarece s-au agravat rau simptomele si ajunsesem la pat. Ptr absolut toate am facut RMN-uri, scintigrafii, CT-uri, colonoscopii, biobsii , bronhoscopii, angiografii si arteriografii cerebrale si nenumarate teste de sange. Nimic concludent, din fiecare cate ceva, anticorpi carea par si dispar. o intreaga nebunie. Am fost vazuta de dr cotati ca fiind cei mai buni. Daca ma duc la 10 am 10 diagnostice, si sa nu-mi spui ca trebuia sa ma tin de unul, daca acela mi-a marturisit ca sincer nu stie exact ce am.
      SA se pare ca in acesti 5 ani a evoluat. Restul se infirma Simptomele mai rabufnesc si dispar fara terapie!
      De cate ori iau un abx chiar si ptr o maseluta inflamata automat cresc eozinofilele si scad leucocitele. Asa a fost mereu! Revin dupa la normal. Stiu ca e de la terapie in mare...
      Eu nu cred in borrelioza ca o religie cum o fac unii, cica e "CEVA" care intretine simptomatologia si boala. Ce anume... inca nu a gasit nimeni.
      balamucul s-a reactivat pe sarcina cand am fost piscata de sute de pureci, nu capuse. Dar DA in curte erau capuse adunate cu farasul de pe cainele imens al cumnatului( care fusese numai ce dat cu ceva contra parazitilor)si arun cate-n foc! Eu acum 5 ani nu le-am vazut pe mine ci am gasit pe picioare piscaturi de pureci....si chiar si pe ei sarind pe haine. Eram gravida luna 7 cand s-a intamplat evenimentul. Am avut febra 2 saptamani fara explicatii medicale. La nastere a debutat cosmarul!
      Nu-s paranoica, m-am cautat cat s-a putut dar nu am tras nici o concluzie dupa 5 ani!!!!!! Am ramas daramata financiar, cu boala in evolutie si cu mii de intrebari fara raspuns.
      ---------------
      E normal ca si eu ca si altii sa ne dorim ca toata treaba asta sa fie mai bine documentata si ca medicii care trateaza sau investigheaza sa ne dea niste raspunsuri. Nu o fac pentru ca nici ei nu le au. Asta e purul adevar! Suntem niste cobai, incercam in disperare.
      Sa stii ca tin legatura de ani si ani cu grupul celor cu SA sau SM si-ti spun sincer ca nici pe acolo nu s-a intamplat nimic bun. oamenii intrati pe terapie bilogica renunta deoarece chiar daca in extrem de putine cazuri au avut rezultate, au fost de scurta durata. cum iti explici ca functioneaza un astfel de tratament daca pe langa terapia bilogica omul mai ia zilnic 2-4 AINS concomitent cu saalazopirina? eu zic ca e egal cu zero! Evolutiile cu si fara terapie sunt cam la fel. Rar am auzit de exceptii. si poate ca doar la cei care au DOAR SA a functionat. Nua ma uzit pe nimeni cu afectare neurologica cerebrala sa raspunda ok la tratamentul ptr SA clasic. In fine.... Cred ca e imposibil ca din senin asa intr-o zingura zi sa dezvolti toate bolile autoimune...Si aici e o confuzie.

      Delete
    2. Dupa cum v-am mai spus, eu nu am incredere in demielinizarile romanesti. N-am. e rar sa fie un RMN normal 100%, iar radiologii nu "se risca" asa ca la fiecare punctulet alb spun ca e demielinizare; dupa aia sa se descurce clinicianul... Nu sunt neurolog, dar un prieten bun este si m-a invatat asa; i-am trimis si RMN-uri facute in Romania la diverse cunostinte (ca deh, pana la 30 de ani a trecut toata populatia Romaniei pe la eco, scanner, RMN... suntem niste anxiosi), toti aveau chestii de genul asta interpretate ca demielinizari, dar pe care el le considera linistit ca variante fiziologice. Mai mult nu pot sa spun, decat ca totul depinde de increderea pe care o poti avea in cel care interpreteaza.
      Cazul dvs e interesant, din pacate nu va pot ajuta decat cu niste idei pentru ca nu pot pune mana nici pe ganglioni, nici nu vad articulatii umflate, deci luati-o cu precautie.
      Sindromul inflamator biologie (VSH, CRP) nu este obligatoriu in bolile reumatice, atunci cand e prezent nu e specific, iar cand e absent nu te linisteste... Ati evocat niste diagnostice care unele ma fac sa rad, pentru ca nu exista nici un argument in favoarea lor (de ex Behçet :) asta chiar e ridicol, sau SAFL) - probabil ca Dna doctor a luat cuprinsul de la un manual si le-a insirat; nu ajunge sa insirui niste bazaconii fara sa gandesti un pic; ma intreb cum a eliminat dansa vasculita cerebrala... ca nu am auzit sa va fi facut nici PL, nici biopsie de leptomeninge, etc.
      Exista ceva argumente pentru o sarcoidoza, pentru un sindrom hiper-IgD, mai putine pentru boala Still si mai multe pentru urticaria autoimuna. Cat despre alergia la medrol - trebuie doar schimbat produsul pt ca in 99.9% din cazuri este vorba de o alergie la un produs din medicament nu la substanta activa.
      Daca dupa atatia ani sunteti fara sechele cred ca munca cea mai importanta trebuie facuta acolo sus, relax, take it easy. Cu rezerva ca nu cunosc starea Dvs in "criza" si nici pe cea "de cursa" pt ca am tendinta sa confund persoanele de pe forum; cred ca m-ati si terfelit odata, dar nu e o problema, asta nu schimba atitudina mea vis-a-vis de sinistroza Lyme si nici pe a dvs, doar ca in democratie oamenii au dreptul sa se certe pe principii.

      Delete
    3. Deci, demielinizarile au fost vazute de dl. dr. Virgil Ionescu si cred ca e un dr respectabil si de incredere. Au fost confirmate de dl. dr. Bajenariu, de mai multi dr de la Cerebro-Vasculare, Colentina, neurologi din Constanta vre-o 3. RMN-urile au fost facute in 4 clinici diferite( pentru ca asa m-au trimis). Ele e foarte clar ca exista. Acum cauza sincer s-au codit mai toti si nu au gasit-o. Dl. dr. Bajenariu crede ca a fost o vasculita care s-a remis, altii ca a fost o tromboflebita cerebrala postpartum, altii ca e de la SAFL avand prezenti B2GP1, altii ca poate e un SM la debut. Analizele au fost contradictorii.
      Diagnosticul de boala Behcet s-a pus intr-un anumit context: o aftoza de peste 6 saptamani cu zeci de afte adanci care au necesitat interventii chirurgicale( cauterizari, biopsii, coaseri) ca nu mai puteam manca decat cu paiul. Dar, s-au remis si nu au mai aparut niciodata.
      Ptr. diagnosticul de Sa exista RMN acum 4 ani care arata ceva deficiente la coloana de gen hernii de disc dar apare sacroileita. Tot sacroileita in evolutie apare si la radiografii in urmatorii ani si la scintigrafii. In plus e prezent HLA B 27, redoare matinala, dureri articulare etc.
      Nu consider ca dr care m-au vazut nu au stiut ce spun deoarece majoritatea dupa cateva luni au spus ca ori am ghinion sa am un cumul de afectiuni cu debut simultan ori...e altceva. O importanta prof. reumatolog din Bucuresti, autoare a amai multor manuale dupa care se invata in facultati mi-a zis ca din punctul ei de vedere pot incerca sa iau antibiotice deoarece stie ca in situatii de genul asta, colegii din alte tari au avut rezultate. Asa am facut eu prima schema data de dr. Boszik. Sincer nici dansa nu credea in borrelioza, dar a zis ca adevarul e undeva la mijloc.
      In final stiu ca dr la acre am ajuns chiar au crezut ca ma pot ajuta. Am simtit asta, am tinut legatura cativa ani dupa, asa la telefon, pe mess etc. Poate-ti pare straniu dar am reusit chiar sa ma imprietenesc cu unii dintre ei. Nimeni nu a fost rau intentionat.
      Din pacate problemele nu s-au rezolvat si cred ca medicina are limitele ei.
      Am citit mii de lucrari medicale, studii de caz. Nici singura nu am putut trage o concluzie. Doar m-am franat in investigatii care nu-si prea au rostul. In afara de falimentul in care am ajuns...nu ma ajuta cu altceva.
      Nu-mi amintesc sa te fi atact eu pe undeva, dar observ o chestie ca esti atat de pornit impotriva celor care pana la urma au un diagnostic de Lyme de la niste DOCTORI, deci nu si l-au pus singurei, impotriva stilului de viata sanatos ca na nu crezi nici in balarii din astea si...impotriva colegilor DOCTORI care au pus diagnostice pe RMN-uri sau alte boli.
      Eu ca pacient ar trebui sa fiu furioasa si nu sunt. Eu am inteles situatia, nimic nu e cu rea intentie, e din nestiinta sau ca...chiar nu-s solutii.
      Tu critici mult. Intrebarea e: ce faci constructiv?
      Dai si solutii?

      Delete
    4. din cate inteleg, kkrau activeaza in strainatate si are o competenta desavarsita. dl. dr. cum am putea lua legatura cu dvs? vreau sa vin sa ma consultati si sa-mi dati trimiteri pe unde considerati de cuvinta pentru a face noi analize sau a le repeta pe zecile facute deja in tara.
      poate aveti dreptate si ii venim de cap "pseudo-lyme"-ului.

      Delete
  8. "Ma enerveaza ca doctorii care sunt in domeniul Lyme nu au dat niste rezultate la tratamente"

    Intrutotul de acord. Asta ceream si eu, studii si rezultate, avand in vedere buchetelul de pacienti de care se ocupa cu atata grija si har. N-o sa le vedeti, stiti de ce? Pt ca n-are nimeni curaj sa iasa intr-o revista desteapta cu un asemenea studiu pt ca ti-l demonteaza aia bucatica cu bucatica cand vad pe ce criterii s-au inclus bolnavii, cum au fost diagnosticati si in ce mod (hal) au fost tratati.

    ReplyDelete
  9. Kkrau, ar trebui sa scrii mai des pe aici.

    ReplyDelete
  10. Pai am scris de mi-au sarit capacele (ca si amicii mei moro, ponta si becally) dar sunt considerat un avorton de cei care participa la sinistroza (vezi arhive, in general une sunt multe comentarii inseamna ca am trecut pe-acolo si m-au atacat rotweilerii)). Mai intru din cand in cand, dar ma scot afara cu suturi in fund fetele si ciobanul lor. Pe principiul "un sut in fund e un pas inainte" reintru, fara niciun efect clinic favorabil se pare. Mersi pentru firava sustinere, face bine sa mai auzi si altceva decat gloante suierand pe la ureche.

    Ca sa ma explic (iar, luat de aici) http://www.esanatos.com/ghid-medical/psihiatrie/termeni-psihiatrici/sinistroza85471.php
    "Sinistroza nu este o simulatie, intrucit tulburarile sint reale. Bolnavul insa isi supraliciteaza suferinta si are tendinte revendicative. Cu timpul se ajunge si la un grad important de autosugestie, intretinuta de un anturaj interesat, care favorizeaza mentinerea acestui cerc vicios. Uneori, sinistroza are si o componenta iatrogena ("obsertii" medicale facute in prezenta bolnavilor privind "microleziuni radiologice", "alteratii" EEG etc). Acuzele sinistroticilor tind sa se accentueze cu timpul, fapt care impune rezolrea cit mai rapida a situatiei lor."
    Definitia in franceza era si mai interesanta, am dat-o in octombrie tot aici.

    ReplyDelete
  11. Hai ca ma bag si eu ca musca in lapte cu sinistroza asta, eu inainte de antibiotice am luat medrol care mi-a facut foarte rau dupa ce l-am oprit, dupa medrol m-am dus la psihiatru care mi-a explicat ca fiecare om are o punct de la care simte durerea, si ca eu simt niste dureri care in mod normal nu ar trebuie sa le simt, am luat tratamentul cu aceeasi speranta si convingere ca ma ajuta ca si medrolul si nu m-a ajutat. Apoi alt neurolog mi-a dat lyrica, si cum lyrica nu a functionat mi-a dat cymbalta dar mi-a facut si un WB pentru Borrelia la Synevo care nu a fost concludent, era ceva pe p41 dar nu se putea trage concluzia ca e pozitiv testul. Un infectionist mi-a dat metronidazol si amoxicilina nu atat pentru lyme cat pentru un helicobacter pylori. Pe acest tratament m-am simtit cel mai bine, a fost prima ora dupa 8 luni cand in muschi mei am simtit ca se produce o relaxare. Eu acum nu stiu ce sa zic, dar cu antibiotice m-am simtit bine, din tot ce am incercat. Am, nu am lyme, exista Lyme sau nu exista, nu stiu dar pana acum antibioticele m-au ajutat de unde am tras concluzia ca de ele aveam nevoie si de asta am si continuat tratamentul aproape un an. Acum cat timp sa iau antibiotice, daca ma vor vindeca (nu prea stiu ce inseamna nici vindecare) este alta discutie. Daca as avea sinsitroza din asta oare nu ar fi trebuit sa ma ajute tratamentul de la psihiatru? Se amelioreaza sinistroza cu antibiotice? Am in capul asta milioane de intrebari si nu mai am nici puterea de a merge din medic in medic.

    ReplyDelete
  12. Nu stiu cum naiba faceti toti, dar eu in urma cu cativa ani, dupa 7 zile de Claritromicina + Metronidazol (tot pentru HP) am facut rost de o minunata candidoza bucala, mi-a luat zece zile sa ma vindec. Unde mai pui ca Doxiciclina ar trebui, in plus de micoze, leucopenii si alte minuni autoimune, sa va rascheteze esofagul la propriu, zau asa, nu stiu cum faceti.
    Dora, ati cunoscut cadva vreo persoana careia sa-i fie bine permanent, sa n-o doara ceva? Hai sa fim seriosi si sa acceptam ca nu suntem roboti. Cum Dzeu sa inghititi antibiotice pe motivul asta? De ce nu luati Paracetamol, care e un analgezic!!! Auzi domne, Medrol... frate da e entropie acolo, nu gluma!
    P.S. cand cauza unui simptom e psihologica e foarte simplu: daca simptomul dispare in concediu, sau cand mergeti la un chef, la un concert, ce stiu eu, ceva ce va face placere, e clar. Nu inteleg insa de ce e si greu de acceptat. Dupa cum am scris mai sus, oricum suntem niste psihopati toti, avand in vedere cat ne cautam de boli si la ce investigatii ne supunem, comparativ cu parintii nostri.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Eu nu vorbesc de bine permanent eu vorbesc de lucruri simple, a putea sa mergi la job, a avea putere sa faci o ciorba, o femeie care simte ca lesina dupa ce sta 2 ore in bucatarie sa faca o mancarie e sanatoasa? Nu e vorba ca ma mai doare o data pe luna juma de cap, e vorba ca nu pot sa fac lucruri simple. Am luat si analgezice lyrica, calma forte, ketonal, arcoxia, celebrex 3 pe zi, si lista poate continua, dar cu nimic nu trecea durerea de spate si picioare. Durerea de cap era contiunua chiar daca luam 2 ketonale si 2 paracetamoale si a disparut dupa o luna de cefort. E ceva mai mult clar, nu cred ca totul se petrece doar in mintea mea. Cum a naibi minte s-a linistit cu cefort? Ar fi bine pana la urma sa fie ceva doar in minte noastra ca boala nu ar evolua si nu o sa ajung in scaunul cu rotile sau mai stiu eu cu plosca sub pat. Medrol mi-a dat un mare neurolog, arcoxia un neurolog si un reumatolog, lyrica si cymbalta alt neurolog, calmepan alt neurolog si tot asa ... mai bine imi fac clisme cu gheata decat sa o mai iau de la capat din doctor in doctor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinuzita sfenoidala de ex poate da cefalee si trece cu Cefort....

      Delete
  15. Pentru candida am luat tratament numai de 2 ori intr-un an de zile, in total 5 zile intr-un an, in rest numai pastura si alte produse din stup, bicarbonat, fara dulciuri, carne si lactate mai putine, multe vegatale gatite sau crude dupa cum ma tineau intestinele.

    ReplyDelete
  16. Dora, ce e ciudat ca facem mai multa candidoza si mai des...cand nu luam antibiotice. O fi tot asa psihica treaba??
    Acum dupa 9 saptamani de antibiotice azi intru in pauza de 10 zile. Am luat o doza unica de "ceva" anticandida. Nu am multa dar sa scap de ea. oricum naturistele recomandate sunt destul de eficiente si pe candidoza.
    Cum spuneai cu regim si nitica atentie se poate.
    Si chestia cu gaurit esofagul de la doxi sau mini? Hm! Nu ma doare deloc. Mananc mai mult dar am unde pune la cat sunt...:P
    Nu-mi trece partea reumatica. Dar neuro raspund mereu foarte bine pe antibiotice. Poate ca am nimerit "ceva" pe partea asta...si cu nitica bafta, o sa nimeresc si ce papa oasele.
    Hai ca ma imbrac sa vad o casuta pe langa lacul Techirghiol. O dau pe namoale la o adica si plaja si tot ma pun eu pe picioare.
    Sunt "nemuriciu"!!!! :))

    ReplyDelete
  17. @ Tatiana
    Nu cunosc medicii pomeniti.
    E ciudat ca nu ati pomenit niciodata pana acum aftoza giganta, decat dupa ce mi-am exprimat eu nedumeririle despre Behçet... sunteti un manual de medicina ambulant.
    Boala Crohn se poate manifesta in genul asta dar din cate am citit coloscopia a fost normala...
    Eu nu fac nimic constructiv?? Nu dau idei, solutii? LOL! Idei am dat gramada, cum vreti solutii in asemenea cazuri, in primul rand nu avem o relatie medic-pacient, nu cunosc dosarul si uite ca ascundeti diverse detalii superimportante; nu in ultimul rand nu putem cunoaste veridictatea "cazului" si adevarata dvs stare. Idei am dat zeci, uite inca una, boala Whipple. Si inca una, pe care o urati atat de mult si inteleg de ce: SM.

    @anonymous: un medic nu are dreptul sa-si faca reclama si mai ales sa recruteze pacienti pe un blog, nu stiu exact daca nu are dreptul dar nu e prea clar daca e deontologic sau nu; dupa cum vedeti pe net majoritatea blogurilor Lyme sunt o reclama mascata la microscopia pe fond intunecat (blogul asta nu e, de aceea si intervin aici). Multumesc pt aprecieri, da, un simptom imi declanseaza in medie 300 de sinapse si tot atatea diagnostice posibile, cei care pot profita de experienta mea sa o faca atat cat pot din interventiile mele anonime. Nu va pot nici orienta catre o clinica sau un laborator, clinicianul n-are ce sa faca decat sa interpreteze totul in functie intai si-ntai de clinica, apoi de laborator. Pana si laboratoarele din centre universitare din Franta dau gres si pt anumite serologii exista centre de referinta (de ex o ricketsioza se cauta la Marseille, degeaba o faci la Lille ca nu esti sigur de rezultat, cum o fi el + sau -). Se face apologia clinicii de la Augsburg sau pe unde-o mai fi... pai sa stiti ca nu toti medicii din Occident sunt competenti, uneori iti smulgi parul din cap cand vezi ce fac unii (vorbesc de cei din jurul meu). daca or fi ei buni, excelenti, sau nuli, habar n-am. Atat stiu, ca nu tot ce zboara se mananca. Daca aveti incredere intr-unul, mergeti inainte cu el. Alta solutie nu vad, nu e bine nici sa consulti sapte mii de medici diferiti ca o sa ai 6.900 avize diferite.

    ReplyDelete
  18. @Tatiana
    Ma intrebam de ce sunteti dvs atat de incisiva, atat de nerecunoscatoare cu corpul medical: din descrierile dvs (cam dezlanate si vadit incomplete) reiese un caz extrem de complex, IREAL de complex; am remarcat ca niciun aviz nu va satisface, nu puneti nicio intrebare specifica, din contra, orice idee pare sa va deranjeze! Ce tupeu, totusi, sa sustineti ca eu nu vin cu nimic constructiv pe blogul acesta! Ce tupeu sa judeci avize medicale dupa cautari personale pe internet (aveti ceva competente medicale?)
    Primul raspuns care-mi vine este, ati ghicit, ca ceva e fals in ce descrieti. Poate totul.
    Nu ar fi primul caz. Blogul "viataculyme" care a murit acum 6 luni si a inviat brusc acum cinci zile, o reclama vie a microscopiei, e plin de false marturii. caz dupa caz, semanand 101% a SM, toate se dovedesc a fi Lyme... bine, niciunul nu se vindeca. Avizele contrare sunt cenzurate ca pe vremea lui Ceausescu.

    ReplyDelete
  19. Iata medicul care recomanda sa ascultati fanfara in pozitia culcat si inconjurat de rude ! Asta-i medicina pe care o cunoaste . Inca odata recidiveaza si arunca bomba : de ce nu vreti sa aveti SM ? ca si : de ce nu mai are nimeni SM?
    Daca numai atata poate medicina pe care o cunosti , aplic-o asupra ta .Noi n-avem nimic impotriva sa ai SM .

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. Azi nu am vorbit de SM decat pe blogul viataculyme, ca raspuns la un fals comentariu al unui tip Razvan, care se face ca are lyme cu simptome clare de SM. comentariul meu a fost cenzurat, deci matale esti neaparat dintre cei care manipuleaza blogul. Ai incurcat borcanele si-mi raspunzi aici, unde repet, n-am scos un cuvant despre SM!! Got u!! Mai ce slabi sunteti!

      Delete
    3. Ai scris mai sus si n-a sters nimeni :

      " Idei am dat zeci, uite inca una, boala Whipple. Si inca una, pe care o urati atat de mult si inteleg de ce: SM." 25 November 2012 11:02

      Cum ar putea aceste bloguri sa va dea de furca , daca oamenii astia n-ar fi reali ? Derulati-va programele nationale mai departe si nu te mai intreba " de ce nu are nimeni SM !' " . Asta a fost in arhiva altei postari , tot aici , pe blog .


      Delete
    4. Pune pe cineva sa-ti sintetizeze mesajele mai lungi, se pare ca nu reusesti singur; incercam sa-i dau idei "pacientei" in speta, sunt chestii mult mai profunde decat SM in mesajele mele, sigur ca trebuia sa bag si SM in text, altfel ma faceam de ras. dar mesajul era altul nene.
      Esti un varf de lance al sinistrozei, cum ti se pare ca cineva nu e "cu voi", sho pe el, atacatiii-l!

      Delete
    5. Sinistrozul fost SM25 November 2012 at 21:56

      Deci ai vorbit si despre SM , azi , pe acest blog. Te-ai facut de ras , deja .Uiti sau te concentrezi cu dificultate ? Ca sa fiu intre cei cu sinistroza , a trebuit sa ies din programele nationale. Te oftici ?
      Cei din spitalul Universitar , se oftica .D-aia au inceput sa sune dupa pacienti.

      Delete
    6. Omule, esti stresat sau ce? Eu ii sugeram Tatianei neurosarcoidoze, o certam ca "ascunde" aftoza giganta, o suspectam ca nu exista ca pacienta si ca simptomele ei sunt imaginare, ca sunt multi care fac asta pe forumurile Lyme, ca sunt cativa care le dirijeaza si manipuleaza, ca sunt medici incompetenti si in Vest, ca e greu de facut diferenta intre unul bun si unul prost cand esti in afara, etc, astea sunt de retinut, nu faptul ca am bagat SM ca diagnostic diferential, obligat. Si n-am zis nimic de fibromialgie ca sa nu-mi sara-n cap. Unde-ai citit tu ca-i imping eu pe oameni sa se trateze se SM?
      Daca n-ai capacitatea de sinteza las-o balta cu medicina.

      Delete
    7. Eu nu sunt, n-am fost si n-o sa fiu niciodata intr-un "program". A fi intr-un program, a se ocupa doar de o boala e echivalent cu a se ingropa intelectual, in opinia mea.
      La mine poate veni omul cu orice simptom, stiu ce sa caut si pana la urma gasesc; la tine poate veni cu orice boala, il scoti ca are Lyme. E o diferenta de nuanta...

      Delete
    8. Bajenel este cu programele nationale ! Deci este ingropat intelectual . Asta cam asa este .

      Delete
  20. Kkrau, imi pari bine intentionat si chiar nu gasesc mesajele tale deloc deplasate. Pentru cei aflati in dubii, in cautarea unui raspuns, discutiile cu tine ar trebui sa constituie o oportunitate si sa fie privite drept un schimb interesant de impresii despre unele situatii medicale mai complexe. E drept ca stilul tau pare usor zeflemitor pe alocuri si ca te-ai hazardat putin si cu aluziile la afectiunile de natura psihiatrica, dar si el mi se pare justificat intr-o masura sau alta. Pe langa asta, mi se pare putin ciudat ca esti privit ca avand eu stiu ce interese ascunse. Mie nu mi se pare nimic ciudat in interventiile tale. Accept faptul ca un om, mai ales medic fiind, poate fi intrigat de asemenea situatii (cu atat mai mult cu cat considera ca cei ce scriu pe aici sunt pe un drum gresit).

    Daca mai ai de gand sa intervi pe aici, te-as ruga sa cauti sa elimini pe cat se poate bascalia (ca poata fi unul din motivele pentru care nu te au cei de aici la inima)si sa te rezumi fix la esential. In felul asta cred ca toata lumea ar fi mai castigata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well, in sfarsit un om corticat.
      Bascalia face parte din viata, afectiunile psihiatrice la fel. Nu vad de ce bascalia trebuie ingropata, iar paranoia slavita... aluziile mai zeflemitoare (imi place termenul) nu apar decat cand am de-a face cu pseudo-medici care se dau cititi sau cu pacienti care miros de departe a boala psihologica (ssst, sa nu folosim termenul "psihiatric" ca se supara).
      Uite mai sus, anonimul ala, cica ii incurajez pe oameni sa se trateze de SM, cand eu am scris trei pagini despre alte boli.
      Sunt unii rau intentionati, altii nesimtiti, altii fac pe retardatii. E dificil sa tratezi subiecte inteligente intr-un asemenea mediu. Exista si solutia s-o lasi balta, dar asta s-ar asemana cu "non-assistance d'une personne en danger".
      Am vazut recent un documentar HBo despre Ceausescu. la congresul din 1982 parca s-a ridicat un batran din conducerea partidului si a indraznit sa-l critice pe sef. Imediat a inceput sala sa aplaude (stiti voi "Ceausescu si poporu' etc). Si totusi omul avea dreptate.
      Eu am destule argumente incat sa cred cu toata fiinta mea ca sarada asta cu RoLyme e o.. o glume, hai sa-i spunem gluma.
      Ce e trist e ca oamenilor (vreau sa spun cei de aici, nu trebuie generalizat, dar e un esantion destul de semnificativ) le e greu sa accepte:
      - opinii diferite - asa suntem noi romanii, uitati-va pe evz la orice discutie, primul comentariu e sistematic urmat de "ba ce tampit esti"
      - ca cineva poate face ceva neinteresat
      - plus o lipsa de incredere incredibila, dar pe undeva justificata. parerea mea e ca toata societatea, nu numai romaneasca, se orienteaza spre un conflict interuman pornit de lipsa de incredere (cine are incredere in medici, in profesorii care ne invata copiii, in politicieni, etc..)

      Delete
    2. Sinistrozul fost SM26 November 2012 at 13:44

      ..."plus o lipsa de incredere incredibila, dar pe undeva justificata."... zice Cacarau .
      Asta-i adevaratul motiv pentru care te-ai reactivat , ai iesit ca borreliile din gema , nu pentru ca ti-ar pasa de sinistrozi . Ai crezut ca e momentul sa pui gaz pe foc . Ceea ce n-ai inteles tu este ca neincrederea noastra se refera la tratamentul aplicat si la cunosterea eficacitatii lui . Nu ne indoim de diagnostic , ci de modul in care este tratata boala.

      Delete
  21. Kaka-rau cred ca esti frustrat ca ai terminat medicina si mai ales ca eventualii tai pacienti se cauta de Lyme in loc sa se caute de reumato sau neurologic cum ai dori tu, lasa-ne vere ca ne obosesti cu comentariile tale lipsite de logica lasa-ne in "greseala noastra" ca nu ai spor sa ne convertesti sa ne re-cautam din moment ce am descoperit ca avem Lyme si ne e mai bine cu antibiotice, fa-ti singr un blog si combate acolo ce vrei tu, hai pa ca ne plictisesti.

    ReplyDelete
  22. Pa si pe curand, poate cand mai treci p-aici vii si cu ceva fapte, nu cu articole din '86, cu un caz exceptional sau intamplator. Eu nu am "pacientii mei", nu e nimeni proprietarul unui pacient plictisitule; in general nu "se cauta" nimeni de Lyme, ii caut eu daca cred de cuviinta. Pacienti care vin la mine in general lucreaza, nu-si pierd vremea tinand bloguri pe care scriu, ciudat, desi sunt surzi si nu mai vad decat cu un ochi, citind marturii de sinistrotici.

    ReplyDelete
  23. Sinistrozul fost SM26 November 2012 at 18:51

    Cacarau scrie : " nu cu articole din 86 ' "
    S-a considerat ca -ti lipsesc notiunile de baza , si trebuia sa o iei cu inceputul . ( clasa I ; A B C-ul bolii )

    Cacarau scrie : "eu nu am pacientii mei "
    Ne-am dat seama !

    Cacarau scrie : " ii caut eu "
    Cu lumanarea ? in baza faptului ca le pui diagnostic de SM ? Poate daca vei citi atent , chiar si articolele din 86 ' , vei intelege ce analize trebuie sa ceri unui laborator ca sa poti face un diagnostic diferentiat .

    Ultima fraza n-are nici un sens . Ai vrut tu sa jignesti dar nu ti-a iesit .Pa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ultima fraza e o ironie la adresa unui nou "martor Lyme" care a scris pe celalalt blog pe care am mai intervenit (nu am scris decat pe doua, nu pe 100 ca voi, nu-ti face probleme pt timpul meu, gerez problema), un numit Razvan, care cica nu mai aude si nu mai vede cu un ochi si ii cere parerea autorului blogului daca nu cumva are Lyme... lol. Mai lipsea sa scrie ca nu-si simte deshtele. (la viataculyme - comentariu 1 si 2 la articolul "am revenit" din 19 noi.)
      A propos, blogul ala e ridicol, la fiecare doua randuri sunt trimisi adeptii la microscop.
      Tu sau sefu' aveti pacientii vostri? Cu cat i-ati luat si de unde? Sa nu luati din aia redusi de black-friday ca va zapaciti cu ei, sunt stricati.

      Delete
    2. Sinistrozul fost SM28 November 2012 at 10:43

      "...Tu sau sefu' aveti pacientii vostri? Cu cat i-ati luat si de unde? Sa nu luati din aia redusi de black-friday ca va zapaciti cu ei, sunt stricati..." zice Kkrau

      nu-ti poti reprima gandul la castig, la partea materiala , la ceea ce se poate vinde sau cumpara.
      N-or fi toti oamenii asa destepti ca tine , dar pentru asta nu trebuie sa-i jignesti si nici sa-i dispretuiesti.
      Ar fi bine sa inveti sa respecti oamenii si parerile lor .

      Delete
  24. Kaka-rau, te obosesti degeaba si iti tradezi propriile limite cnd spui ca ii cauti de Lyme cand consideri tu si nu cand se impune deontologic, dar tu nu mai sti de juramantul lui Hypocrate ci doar de interese personale meschine,Si apropo daca zici ca noi ne pierdem vremea pe bloguri tu ce cauti pe aici? mai bine mergi si lucreaza dar cred ca iti lipseste obiectul muncii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adica ar trebui cautati de Lyme de la bebelusi si pana la centenari, sa se faca un screening national vs a face analize cu discernamant? Zau asa, nu puteti trimite unul mai decent care sa va reprezinte pe forum, aloooo, baiatul asta e slabut rau!!
      P.S. N-am pus in viata mea un diagnostic de Sm; nici n-am citit pana la capat criteriile, las specialistii sa se ocupe de asta.

      Delete
    2. Mai Kaka-rau ce te faci daca o sa fi infectat cu borrelia? te duci la neurolog oare? Insistenta ta nu va da roade deja esti penibil si iti pierzi timpul pe aici in loc sa mai citesti noutati din domeniul medical care sa te faca sa-ti schimbi viziunea ingusta pe care o posezi in prezent,astept inca 50 de reply-uri din partea ta.

      Delete
  25. Bietul de tine, inca nu ti-ai dat seama ca pe pacienti ii respect, in schimb te iau la misto intr-un hal fara de hal. Hai ca jucam in ligi diferite, asta nu mai e dialog, e umilinta.

    ReplyDelete
  26. Bai Kaka asta e problema ta ca te crezi prea destept si improsti cu noroi niste oameni suferinzi doar cu scopul parsiv de ai muta in cabinetul tau neurologic, sa ti fie rusine si pacat de scoala care ai facut-o si oricum nu crd ca esti printre neurologii valorosi din Romania ci doar foarte frustrat si disperat. D-zeu te vede si poate te procopseste in viitor cu ceva Lyme sa simti si tu simptomele noastre.

    ReplyDelete
  27. Anonim, prietene, ma faci sa cred ca l-am "certat" degeaba pe Kkrau cand i-am zis ca s-a hazardat cu tulburarile de natura psihiatrica. Ce o fi asa de greu de crezut ca nu este neurolog? A si recunoscut faptul ca nici nu stapaneste foarte bine criteriile de diagnostic, ca lasa specialistul sa se ocupe de asta (asa cum este si firesc). Tu si cu altii sunteti atat de porniti pe neurologi, ca ati dat-o in paranoia deja si ii vedeti peste tot. Cred ca daca v-ar sta in putinta sa desfintati specializarea asta din formarea medicala, ati face-o fara pic de ezitare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posibil sa nu fie neurolog dar poate reumatolog ca el nu sta aici sa combata fara vreun interes ascuns oricum ii urez lui kaka-rau macar sa aiba si el simptomele noastre de Lyme si apoi sa vedem pe unde se trateaza el, ca tot lauda sistemul medical din Romania.

      Delete
    2. Asta este motivul pentru care-l suspectezi cum ca ar fi reumatolg? Ideea ca trebuie sa aiba un interes ascuns? Bun, care ar fi ala? Hai sa plecam de la premisa ca ar fi, intr-adevar, reumatolog. Asta ce inseamna, ca bagand comentarii pe aici va avea mai multe persoane la usa cabinetului, si implicit venituri substantial mai mari? Tie nu ti se pare nimic dubios in rationamentele de tipul asta? Pe langa asta, nu vad unde a laudat sistemul medical. Ba din contra, parca a spus ca nu are incredere in RMN-urile de pe la noi, etc. Iar asta cu dorinta de a se se imbolnavi nu este o chestiune prea desteapta...

      Delete
    3. @sinistrotic
      Tu vorbesti intruna de "noi". Care "voi"? Ai procura sau ceva de genul asta? Esti un fel de portavoce? Sa nu fie personalitate multipla, ai grija...
      Blestemutul cu "sa aiba si el simptomele noastre de Lyme" da in gol, pentru ca asa cum am mai spus am aruncat o privire pe lista aia a lui Burrascano cu simptomele si mi-au iesit pozitive vreo 16. daca te duci in primul bloc ceausist care-ti iese in cale pun pariu ca toti pensionarii au minim 25 din simptomele alea; pentru ca nu sunt specifice. Alea sunt chestii de viata.
      Dar daca vrei tu, pardon voi, sa am Lyme, hai sa am. O sa iau 14 zile de Doxi si o sa-i spun "pa". N-o sa ma matzai toata ziua ca am furnicaturi, sa ma vada copiii mancand antibiotice cu pumnul, ca un fraier.
      Nu-ti, pardon, nu va e rusine de matzaiala asta? cand va ganditi la bolnavii de cancer care n-au dreptul la chimioterapie ca nu-s bani, iar tu, pardon voi va dati loviti ca ala din reclama de la Dolce?

      Delete
    4. Despre timpul petrecut pe un blog: in mod normal un mesaj nu-ti ia mai mult de 3-4 minute, daca stii sa scrii. Unora le poate lua ore, atunci au impresia ca e complicata treaba.
      Siny, tu stii cat timp liber are de exemplu un urgentist, si cat (alt) timp liber isi poate degaja chiar cand lucreaza?

      Delete
  28. Pai mai Kaka vad nu esti chiar mediocru majoritatea celor cae sufera de Lyme trec mai intai pe la reumatolog si neurolog si asta ar fi un motiv pentru care acesti pacienti destul de numerosi sunt "VANATI" DE TINE, dar lumea s-a prins de substratul demersului tau disperat asa ca daca vrei sa-ti mai pierzi timpul pe aici e problema ta mai ales ca vad ca de muncit nu prea ai timp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si substratul demersului meu care e?

      Delete
    2. Mersi, dar n-ai nicio sansa, omul e pe langa subiect. I se pare imposibil ca cineva sa scrie pe un blog fara niciun interes (decat cel intelectual, si de a ajuta oamenii sa iasa din schema asta tip Caritas). Daca gasesti vreun neurolog care sa stie ca poate aparea aftoza giganta in boala Crohn sau ce sa faca cu niste antifosfolipide pozitivi - ii facem statuie; daca gasesti vreun reumatolog care sa se priceapa la antibiotice ii dam nume de bulevard. Pe rand, am fost suspectat ca ma ocup de programul SM, ca sunt nu stiu care de la un spital bucurestean care vrea si el sa ia o felie de Lyme, etc. Scriu aici de fix un an si n-am cerut niciodata nimanui sa vina sa ma vada.
      Omul asta, oamenii astia, sunt intr-o sinistroza, tendinta paranoiaca e evidenta. Ma intreb cum se comporta in viata de zi cu zi, daca sunt atat de agresivi pe un blog. Or fi "pisoi" ca Ponta? Am pus in octombrie un link cu definitia in franceza, e uluitor cum se potriveste, sa incerc sa o gasesc si sa o copiez iar.
      P.S. Ia-ti si matale un nickname, altfel nu mai stii care e anonim bun si care e rau...

      Delete
    3. Sinistrozul fost SM28 November 2012 at 20:49

      Pai , tu nu esti medic, te dai drept medic , dar esti un trol platit sa starnesti neincrederea celor care ar citi pe aici . Din cand in cand , cei care te-au asmutit , iti mai acorda asistenta tehnica , si mai bagi cate o idee medicala , asa , ca sa dea bine .
      Ti s-a mai spus pe undeva ,( pe aici) ca acei oameni care au reusit sa se simta bine dupa antibioterapie ,( dupa ce tratamentul din programele nationale i-a invalidat mai rau decat ar fi facut-o boala), au rude , prieteni , vecini , care VAD progresele si ceea ce s-a intamplat cu ei. Nici un troll in lumea asta , nu va putea schimba situatia !

      Delete
    4. Eh, de ameliorati din astia virtuali am mai auzit eu; nu zic ca n-o fi unul-doi umbland liberi, da' pana una-alta nu-s probe palpabile; cert e ca s-au epuizat stocurile de antibiotice in Bucuresti degeaba.
      Despre resturile textului tau, no comment. Ba da, Haloperidol! Decanoas de preferinta.

      Delete
    5. Sinistrozul fost SM28 November 2012 at 22:18

      Vezi , ai grija , ca in loc sa-i convingi pe cei care citesc aici sa-si vada mai departe de tratamentul cu imunomodulatoare , s-ar putea sa-i convingi pe angajatorii tai , ca te platesc degeaba . Atata timp cat povestea noastra este doar virtuala, nu au de ce sa-si faca griji . Nu-i asa ?
      Acceptand ca esti medic ( nu cred , dar fie asa de dragul discutiei ) sa stii ca mediocrii ca tine sunt usor de identificat :nu admira , nu aproba , nu incurajeaza ci doar neaga , refuza si contesta .

      Delete
    6. Rog autorul blogului sa creeze o sectiune speciala a forumului - pentru copii.

      Delete
  29. Uite, am gasit
    Wikipedia - la capitolul "paranoia":
    "L'hypocondrie délirante et la sinistrose délirante : le malade est persuadé de ne pas avoir été soigné correctement lors d'une maladie (réelle ou imaginaire) et/ou de ne pas avoir été dédommagé comme il le fallait après à un accident. Un autre type de délire est celui où le malade est persuadé d'avoir souffert d'une pathologie (souvent imaginaire) et d'avoir "guéri" de cette pathologie, le plus souvent grâce à une méthode thérapeutique qu'il a découvert lui même. !!!! Il se fait alors la "mission" de faire connaître cette nouvelle méthode de guérison, souvent inefficace voire dangereuse (donc relevant du charlatanisme) et est persuadé que ceux qui n'y accordent pas de crédit veulent le persécuter.!!!!

    ReplyDelete
  30. Kaka se pare ca ti-ai atins limitele si noi ne bucuram ca am reusit noi anonimii cu Lyme sa te enervam putin macar atata bucurie sa avem si noi vad ca postezi citate in franceza esti cam poliglot nebunaticule noi nu am facut la scoala decat finlandeza si islandeza, poate ne traduci si noua ce vrea sa spuna Wiki despre sinistrii ca tine, buhu , buhu

    ReplyDelete
  31. Tinere, nu sunt nervos si cu tine ma distrez de minune, asa suturi in vazul lumii n-ai luat de ani de zile. pe de alta parte, am atins (si depasit de multa vreme) limitele TALE, nu ale mele.
    Normal ca nu intelegi ce scrie, desi e aproape pe romaneste, dar bucuria ta va veni din alta parte: nu ai nevoie de traducere, motivele fiind simple:
    - la ce bun sa citesti cand tu stii cum esti, deci nu are sens sa citesti descrierea ta;
    - procesul de invatare a limbii romane inca e incomplet in cazul tau, ar fi periculos sa te lansezi in cautari poliglote.
    De altfel definitia a fost tradusa in luna octombrie, la comentarii, te ajuta tovarasa invatatoare sa o gasesti.

    ReplyDelete
  32. KAKA, si eu ma distrez copios ca macar te-am determinat fara sa-ti dai seama sa mai scrii prostii despre suferinzii de LYME si ai intrat intr-o polemica de genul "ba eu sunt mai destept" sau cine zice ala e, "ai pus botu" putem continua la infint asa macar nu ne mai stresezi cu disertatiile tale savante de 2 bani intr-o zona in care nu esti documentat(lyme disease)iti uram un week-nd cat mai neplacut,ushi de aici ca esti indezirabil mai bine fa si tu ceva constructiv, dar probabil ca nu poti

    ReplyDelete