Doctori recomandati de mine

  • Eu nu sunt doctor si nu am nicio legatura cu medicina.
  • Cretu Carmen - Medic primar infectionist, Spitalul Colentina, Bucuresti
  • Dr Bozsik - infectionist, Ungaria- mailul la care raspunde : bbozsik@freemail.hu
  • Emilia Lungut - medic primar neurolog Spitalul Militar Bucuresti
  • Tatiana Rosca- medic primar oftamolog, neurochirurg, spitalul Pantelimon, Bucuresti

Monday 17 December 2012

Mananca dimineata ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor


Astazi m-am simtit exagerat de bine. Am avut foarte multa energie..

Poate are legatura cu modul in care mananc de 2 zile

O sa dau exemplu ce am mancat azi

dimineata-ora 7.00- 5 sarmale de curcan hrisca si orez integral-fara pic de ulei si cu putin kefir ,
                              - ciorba din piept de curcan si radacinoase dar fara rosii,
                                -hrisca lasata peste noapte in apa calduta

pranz -ora 15.00 - salata de- salata verde, ceapa verde, castraveti, patrunjel, valeriana si fenicul, zeama unei jumatati de lamaie si ulei de masline
                            - musaca de curcan cu marar si patrunjel prin ea...

seara ora 20.00 - kefir cu hrisca lasata peste noapte
                          - in avocado cu ”Galettes de riz”(inlocuitorul meu de paine) de la Mega Image cu avocado (intina ca untul)
                          - 3 morcovi

-am baut - 3 cani cu ceai pentru colesterol, în jur de 3 litri de apa, in mod sigur peste 2 in cani in care puneam din cand in cand cateva picaturi de lamaie

 - doua lingurite de untura de nuca de cocos

9 comments:

  1. Daca-mi permiteti, supradoze de vitamina A = astenia, anomalii de comportament, dureri articulare (pe termen scurt), ciroza, hemoragii, coma (pe termen lung).
    Watch the carrots!

    ReplyDelete
  2. De la 3 morcovi pe zi ajungi la supradoze de vitamina A? faci ciroza daca mananci 3 morcovi pe zi asta ati vrut sa spuneti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, daca mananci in FIECARE zi, sau probabil de trei-patru ori pe saptamana.
      Mi se pare ca se si poate colora pielea in orange, parca am citit undeva ca unul a ajuns sa fie portocaliu, pe bune.
      In general regimul alimentar trebuie sa fie echilibrat si cat mai slab, indiferent de patologie; a baga trei morcovi chiar si o singura zi mi se pare anormal, dar nu nebunesc. Tot in general, evitati-i pe cei care prescriu sau recomanda regimuri ciudate si greu de aplicat. Corpul va incerca oricum sa scape de ce se aduce in exces, ca e vorba de zahar sau de seleniu... bine, atata timp cat enzimele nu sunt depasite de ce intra in uzina.
      Cine crede ca o sa-si schimbe ph-ul sau glicemia mancand nu stiu ce bazaconii, se inseala; de aia e rinichiul acolo, sa decida ce scoate si cand. Si cine crede ca va avea mai multa energie de la telina sau morcovi se inseala de asemenea; un "punch" e posibil, dar cand efectul se estompeaza cazi de sus si esti mai "muci" decat daca nu bagai nimic.
      Cred ca, simplu, daca oamenii ar renunta la porc si vita in favoarea puiului, ar duce planeta cu 25% mai putina grasime, s-ar trai in medie cu vreo 10 ani mai mult si ar muri cardiologii interventionisti de ciuda. Pui cu salata, un mar si e bine. Si-o iahnie de fasole in weekend; cu o Doxi in desert of course ;)

      Delete
  3. uite unde era nutritionistul...
    kkrau, eu mananc 9-10 morcovi medii pe saptamana de vreo 5 ani si analizele de vitamine si minerale sunt perfecte. alimentele din ziua de azi contin cu 50% mai putini nutrienti din cauza industrializarii agriculturii asa ca e nevoie de un consum mai ridicat pentru acelasi rezultat. carne de pui zici? cea cu doxiciclina injectata in pasari sau cea cu hormoni de crestere?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puii cu hormoni de crestere sunt de preferat celor "antibio"; daca erau "hormoni de scadere" intelegeam sa va nelinisteasca situatia.
      Despre hiperconsumul de morcovi ce sa zic (in afara de LOL), fiecare cu dieta lui. In general pe mine ma amuza cei cu dietele, se cred superiori si se comporta de parca au gasit filonul de aur; ce e ciudat e ca sunt mandri ca sunt in forma, pe de alta parte miauna pe bloguri ca vad dublu si ca ametesc. Poker faces.

      Delete
  4. In Franta ,unde vreti sa ne convingeti ca lucrati , au fost inchise ferme unde se cresteau pui pentru ca erau indopati cu vancomicina . Buna carne trebuie sa fi avut puii aia !Nu tu grasime , nu tu colesterol doar ceva mai mult antibiotic de rezerva !Nici o legatura cu Lyme-ul , bineinteles.

    ReplyDelete
  5. Kkrau poate reusesti sa ne explici efectul placebo.....

    Pana atunci daca zic ca o sa ma vindec de Lyme cu apa plata cu lamaie nu ai cum sa imi dovedesti stiintific ca nu o sa ma vindec.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai pe mine nu ma intereseaza daca va vindecati si cu ce, n-avem nimic in comun. Ce ma intereseaza e sa previn pe cei naivi ca poate exista si o alte opinie decat cea sinistrotica, atat.
      Eu n-am nimic de dovedit stiintific, mai ales ca ce faceti voi acolo nu e stiinta, e credinta.

      Delete
    2. Ideea insa nu e sa demonstreze el ca nu te vindeci, ci invers.

      Delete