Doctori recomandati de mine

  • Eu nu sunt doctor si nu am nicio legatura cu medicina.
  • Cretu Carmen - Medic primar infectionist, Spitalul Colentina, Bucuresti
  • Dr Bozsik - infectionist, Ungaria- mailul la care raspunde : bbozsik@freemail.hu
  • Emilia Lungut - medic primar neurolog Spitalul Militar Bucuresti
  • Tatiana Rosca- medic primar oftamolog, neurochirurg, spitalul Pantelimon, Bucuresti

Monday 10 September 2012

Updates

Ma simt din ce in ce mai bine. Imi mai apar simtome dar trec foarte repede.
Ma bucura sa oserv ca incepe sa imi treaca raul de inaltime. Deja am zile in care nu-l mai am.

Asa trec simtomele, nu peste noapte ci prin intermitente....

Indiferent cum va simtit acum (cum m-am simtit si eu in trecut, trecand prin majoritatea simtomelor Lyme) boala este curabila 100%

Pana acum nu s-a discutat pe forum despre vreun simtom Lyme pe care sa nu-l fi avut, asa ca in orice etapa a procesului de vindecare ati fi, daca vreti, scapati.



55 comments:

  1. Ma bucur sa aud ca te simti mai bine, este o incurajare si pentru mine, o speranta ca sunt pe drumul cel bun.
    Am revenit si eu de la Augsburg (din cauza simptomelor severe, astfel cum s-a exprimat dr care m-a avut in ingrijire, se pare ca ma asteapta un drum lung ...). In orice caz, multele naturiste pe care mi le-au recomandat se pare ca isi fac efectul: reusesc sa ma deplasez mai usor, chiar daca in continuare am nevoie de sustinere, din cauza ametelilor si a faptului ca musculatura mea era extrem de slabita). Constat o tonifiere care imi permite sa ma duc la sala si sa fac unele exercitii simple, cum ar fi mersul pe bicicleta, mersul pe banda rulanta (inainte sa plec in Germania, nu puteam decat sa visez la ele, chiar daca, acum, 2 km pe banda ii parcurg in 45 de minute; pentru mine este un mare progres).
    Astept sa vina si restul lucrurilor bune :)
    Tu in a cata saptamana de antibiotice esti? Cand trebuie sa trimiti sange in Germania pentru repetarea analizelor?
    Sanatate multa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prin faza asta am trecut in iarna lui 2010.

      GROAZNIC. Cred ca functionam pe pilot automat. Acum nu inteleg cum i-am spravietuit:) Pe vremea aceea ii invidiam pe cei care aveau cancer. Macar stiai ca o sa mori peste o perioada de timp.

      Partea buna e ca mai rau ca acum n-o sa-ti mai fie niciodata. Si o sa treaca si simptomul asta.

      Rabdare si sanatate

      Delete
  2. Sunt in a 8-a saptamana. Trebuie sa trimit sange . Va anunt rezultatul

    Acum 8 sapt. cd57 era 41

    ReplyDelete
  3. cd-ul meu a fost peste limita de 100; cu toate acestea, dr mi-a spus ca nu se indoieste absolut deloc de diagnostic (am inteles ca au mai existat pacienti ca mine). Sa ne spui si noua, te rog, cum ai procedat cu recoltarea si transmiterea sangelui.

    ReplyDelete
  4. Buna!
    CD-ul baiatului meu este 37, al meu 210. Elispotul la mine e la granita un singur 2 restul 0 in schimb la baiat este 10,11,13- limita fiind 2.
    Incerc sa caut raspunsuri referitoare la aceste diferente dintre analizele noastre in conditiile in care in tara eu paream mai infectata decat el ( cu mai multe specii si coinfectii), iar tratamentul l-am urmat in paralel.
    Sunt necajita, speram ca baiatul sa fie ok si sa nu mai fiu nevoita sa ii dau antibiotic...
    Despre recoltarea si trimiterea sangelui am scris pe larg pe forumul de Hiperbara:
    http://www.medicinahiperbara.ro/phpbb/viewtopic.php?f=29&t=3913&start=240
    Iolanda

    ReplyDelete
  5. N-ajunge cate probleme au adultii, acu' ii mai incarcati si pe bietii copii cu tampeniile astea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dar diagnosticul de artrita reumatoida juvenila apreciati ca ar fi mai bun?
      Si sa stea pe celebrex si voltaren pana face uveita?
      Ca doar asta astepta un ilustru profesor de reumatologie care a pus acest diagnostic!
      Sa inteleg ca nici analizele din Germania nu va multumesc?
      Credeti ca e usor pentru o mama sa aleaga intre doua diagnostice de genul acesta?
      In conditiile in care sceptici ca dvs se gasesc la tot pasul?
      Iolanda

      Delete
  6. Mie personal mi-ar fi placut sa fi fost diagnosticata de mica cu Lyme...asa scapam de tireidectomie si nu mai trebuia sa iau pentru restul vietii euthyrox....

    Nu neaparat pentru a ma fi tratat cu antibiotice ci pentru a avea grija la stilul de viata

    ReplyDelete
  7. Moro/Ponta sau ce alte pseudonime iti mai alegi, vrei, te rog, sa ne lasi cu ale tale comentarii de mizerie? Atata timp cat unul din doctorii de la Augsburg isi trateaza propriul copil cu antibiotice si restul terapiilor complementare (tocmai ii iesisera pozitive rezultatele pentru Lyme), nimic nu ma poate determina sa cred ca noi toti suntem niste idioti, iar tu - micul geniu din Carpati.
    Cel mai mult imi place ca te folosesti de protectia anonimatului (asa fac toti lasii) pentru a-ti lansa atacurile subversive; intrucat sunt sigura ca stii care este valoarea ta reala, as vrea sa te rog sa fii amabil si sa postezi doar daca ai ceva pertinent de spus.

    ReplyDelete
  8. Pai e superpertinent ce spun.
    Ca voi, tinere femei, va supuneti fara sa cracniti la spalatoria de creiere si de intestine, treaca-mearga. Asa-s oamenii, unii sunt fraieri, altii supusi.
    Dar sa lasati copiii pe mana felcerilor si sa le distrugeti sanatatea de mici, pentru ca voi credeti in extraterestrii, e inadmisibil.
    Ascultati la Iolanda: "nu e usor pentru o mama sa aleaga intre doua diagnostice". Pai mai mare prostie era greu de scos.
    Cred ca e vorba de Munchausen prin transfer. S-a umflat orezul in dansa ca se pricepe la Lyme si acum ii trateaza pe toti din bloc.
    Eu ii doresc baiatului numai sanatate, indiferent ce-o avea. Dar un copil cu Lyme adevarat se vindeca repede, spontan sau cu un tratament clasic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este monstruos ceea ce spui!
      Prostesc si monstruos!
      As fi vrut sa-ti spun ca te cred daca ti s-ar vindeca copilul de la sine, spontan sau cu tratament clasic.
      Dar nu cred ca ai copii, la modul cum gandesti si daca ai, consider ca e pacat sa sufere un suflet nevinovat pentru prostia parintelui lui.
      Nu are rost sa ma incarc negativ.
      Unii oameni chiar nu merita!
      Iolanda

      Delete
    2. Draga Moro/Ponta,
      Din punctul meu de vedere, faptul ca exista fiinte ca tine nu se poate numi decat un accident al naturii sau o nefericita combinare de cromozomi. Este ultima oara cand iti raspund, si nu pentru ca nu am argumente sa te combat, dar realizez ca IQ-ul tau nu-ti va permite sa le intelegi.
      Cu aceasta ocazie, imi cer scuze si autoarei blogului ca m-am lasat purtata de val intr-o discutie sterila cu aceasta persoana incredibil de frustrata. Promit sa ignor orice comentarii viitoare ale acestui individ.

      Delete
  9. Cat despre anonimat, e intotdeauna bun. Se mai gaseste din cand in cand cate un tzacanit care sa-ti zgarie masina sau sa-ti taie vreo floare din gradina (probabil dupa o Doxiciclina mai tare face Herx, cum ziceti voi desi n-ati vazut Herx nici la TV, si i se incetoseaza creierul si-asa distrat).

    ReplyDelete
  10. Trebuie sa intelegem limitarile oamenilor care nu au avut nicio legatura cu Lyme.

    Asemenea oameni nu stiu ce inseamna si ti se puna atatea diagnostice cati doctori vezi (in marea majoritate dintre cele mai grave)

    Probabil isi imagineaza ca multi din cei cu Lyme care nu se vindeca cu 10 zile de doxiciclina sunt oameni care isi doresc cu orice pret sa aiba o boala asa ca incep sa aiba simtome care ajung sa caracterizeze 3-4 boli fatale sau, in cel mai fericit caz incapacitante

    Pana la urma alegerile facute in viata te influenteaza doar pe tine, asa ca nu trebuie sa te justifici in fata nimanui pentru ele. Ai incredere in tine!

    Iar faptul ca ne amuza o parere diferta de a noastra(cum mi se par parerile de mai sus) nu poate decat sa ne intareasca convingerea ca suntem pe drumul cel bun.

    Lipsa argumentelor si omisiunile vadite din rationament...spun mai mult ca o mie de cuvinte

    ReplyDelete
  11. moro, eu am luat 100 mg de doxyciclina si m-am vindecat de lyme, dupa aia am bagat o tuica si de 10 ani nu mai am nimic. ce zici de asta? e usor sa te vindeci de lyme sau nu?

    ReplyDelete
  12. Iolanda, sunt si eu foarte derutata de rezultatele voastre la testele din Germania. Va urmaream asa de la distanta... pentru a sti ce decizii sa luam si noi.
    In final totul e interpretabil nimic sigur 100%. Cheltuielile cu testele la nemti ptr unii asa fara job...sunt imense si macar de ar fi lamurit toata situatia. Chiar nu stiu ce sa cred. Pana la urma cei de la LymeDiagnostic stiu si ei ce fac si...preturile nu-s la fel.
    Uf si eu astept rezultatele astea la anlize dar mi-am zis ca daca nu e sigur....nu ma apuc de drumuri si tratamente pe ani de zile asa...ca banuiesc eu ca ar fi.
    E si o deruta asa psihica ca mereu gasesc argumente pro sa merg mai departe si pro sa ma opresc ca nu are sens...si ma duc de rapa cu boala asta.
    Foarte complicat cand e si un copil la mijloc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tatiana,la baiat scrie negru pe alb- infectie cronica activa cu borrelioza.
      Daca nu aveam incertitudinile induse de unii ca Moro, Ponta si altii asemenea lor nu mai cheltuiam zeci de milioane ca sa repet analizele si in Germania.
      Cred ca cei de la Lyme Diagnostic sunt chiar Ok.
      In ceea ce ma priveste pe mine e clar ca influenta majora au avut cele 10 saptamani de antibiotic, 10 sedinte de Hiperbara si nspe suplimente.
      Parerea mea, daca aveti dubii pentru analizele facute in Romania sa le faceti in Germania sau unde vreti voi, dar inainte de a incepe orice tratament.
      Si chiar nu e nevoie sa te duci pana acolo, e super ok cu trimiterea~!
      Iolanda

      Delete
    2. Da, cu testarile am inteles ce trebuie facut. Dar tie cum de ti-au iesit testele mai bine cand nu esti vindecata???
      Am citit pe net de unii au camp intunecat negativ si in continuare cu simptome si nu ma refer la cele de genul leziune majora de nerv si paralizie definitiva ca na aia nu mai trece ...
      Unii iau 3 ani antibiotic si ies pozitivi la teste altii nu iau deloc si ies negativi dupa 1 an si nu stiu ce aparat folosit altii iau doar cateva luni si zic ca sunt ok.
      Ce faci cu baiatul acum? Il bagi iar pe antibiotic cateva luni sau 1 an???
      Nemtii au vre-o parere legata de trasmiterea intre membrii familiei???
      Incurcata treaba!
      Multa sanatate va doresc!

      Delete
    3. Tatiana!
      La toate intrebarile tale raspunsul este: NU STIU!
      Ei bine, unele explicatii pot da. De exemplu Dr Armin Schwarzbach, seful laboratorului din Augsburg mi-a spus ca cel mai bine e sa repet aceste analize dupa inca o luna in care nu iau nimic.
      Problema e, mai merita sa dau atatia bani ca sa demonstrez ce, ca sunt bolnava? Asta o simt pe propria-mi piele, gratis!
      Cert e ca voi face o microscopie macar.
      Astept sa treaca luna aceasta si ma duc la dr Ion.
      Am senzatia ca s-a gandit dumnealui la ceva mai diferit in ceea ce priveste copilul.
      Astept si eu... Stii, chiar am obosit sa caut raspunsuri.
      Sunt acum intr-o perioada cand ma las in voia sortii.
      Iolanda

      Delete
    4. Te cred! Si eu una ma simt epuizata de boala( care o fi numele ei..) si de lupta cu cei din jur care au pretentii de la mine ca de la un om sanatos si...oricum arat prea bine sa par bolnava, deci ma cam prefac. Of!
      Au trecut 11 zile si inca mai stept rezultatele la testele Lyme.
      Nu stiu ce am sa fac dupa..sincer. Sunt dezamagita de rezultatele celor care iau antibiotice de atata timp. Cred ca se intra intr-un cerc vicios: boala- medicamente- reactii adverse si ...tot boala! Totul e pe incercate, pe sperante pe..."poate la mine va merge"!
      Snatate tie si baiatului. Va urmaresc cu mare atentie voi fiind cu cativa pasi inaintea noastra. Macar sa stiu ce greseli sa nu repetam si noi la o adica daca de sfaturi "asa m-am vindecat" inca nu se poate pune problema. Dar, sincer astept sa o aud si pe asta" suntem vindecati si zero simptome!!! Asta va doresc! Am si eu 2 baieti si....sunt cu inima cat un purice cand ma gandesc ca ar putea trece prin ce trec eu. Cel mare vad ca nu s-a mai plans de nimic in ultima saptamana dar e varza cu memoria. Azi e prima zi de scoala si nu-si aminteste nimic din ce i-a spus d-na. Am fost nevoita sa ma duc personal sa aflu detalii, dupa ore:(

      Delete
    5. Tatiana, pentru ca altii sa nu repete greselile pe care le fac am si scris tot timpul in postarile de pe forumul de pe Hiperbara.
      sincer, am cam obosit sa fac si asta, nu vreau sa par prea insistenta, sa exagerez.
      Nu pot sa exprim starea mea de acum.
      Nu stiu daca memoria e cea cu probleme la baiatul tau ci mai mult lipsa de concentrare, neatentia.
      Pe al meu daca nu il intereseaza ceva nu retine, dar daca il intrebi, stie toate speciile de pesti, caini, dinozauri si alte animale, bey blade-uri si alte prostioare.
      Multa sanatate va doresc si voua!
      Toate cele bune!
      Iolanda

      Delete
  13. Fasciculatii musculare ati avut?Daca da ,unde?Si au trecut in totalitate?

    ReplyDelete
  14. Am avut la picioare, in special pulpele superioare.

    Da au trecut in totalitate

    ReplyDelete
  15. Credeti ca fasciculatiile musculare au fost rezultatul lipsei de magneziu sau a prezentei bacteriei borreia?Cu respect.

    ReplyDelete
  16. Nu stiu......nu am avut carenta de magneziu niciodata si nu am luat suplimente cu magneziu niciodata. Cei din Germania am vazut ca recomanda in unele cazuri si magneziu.

    Singura carenta de acest gen a fost cea de cupru. Mi s-a recomandat la BCA un medicament homeopat, iar nivelul cuprului a revenit la normal.

    De asemenea si pofta de mancare a revenit la normal...

    ReplyDelete
  17. Ameteli,stare confuzie,probleme cu echilibrul,cu balanta,probleme de atentie,probleme cu concetrarea,probleme cu exprimarea corecta sau cu memoria de scurta durata sau durata medie sau chiar lunga ati avut?Si daca ati avut v-au trecut?Toate v-au trecut?Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    ReplyDelete
  18. Am avut ameteli atat de puternice incat nu puteam sa merg, sau vomitam tot.

    De echilibru ce sa mai zic, tine minte si acum cum coboram scarile....ca un batran de 100 de ani. La un moment dat am coborat scarile in paralel cu un batran de 70 de ani. Pe langa mine, parea un baietandru :)

    Exprimarea...am avut perioade in care nu puteam sa articulez cuvintele. Nu intelegea nimeni ce zic. Toti ma puneau sa repet de 2-3 ori ce zic ca altfel nu ma inteleg.

    Memoria de scurta durata - se intampla de foarte multe ori sa ma duc intr-o camera si sa nu stiu de ce m-am dus.

    Memoria de medie durata.....uitam ce discutasem cu o anumita persoana in urma cu 2-3 zile

    Memoria de lunga durata a fost afectata mai putin.

    Cu concentrarea...inca mai am pusee

    De asemenea cu exprimarea scrisa am avut probleme. Scriam foarte greu si foarte urat si mi se intampla uneori sa uit cum se scrie corect unele cuvinte.

    Mi-au trecut majoritatea (ameteli, echilibru, articulatul cuvintelor, memoria de scurta durata)

    A, si eu am mai avut probleme cu vederea, ajunsesem sa nu vad la un metru in fata ochilor sau sa nu vad cand ma uit cu ambii ochi. Vederea a revenit in mare masura. Dar inca nu complet, mai am nistagmus la ambii ochi.

    ReplyDelete
  19. Ce tratament ati facut?Pe ce durata si neintrerupt?

    ReplyDelete
  20. in 3 ani de zile de cand ma tratez, am facut:


    -cefort 4g pe zi timp de 6 saptamani apoi,

    - 6 runde a cate 3 antibiotice diferite fiecare runda pentru o perioda de 28 de zile

    - Iar de pe 23 iulie iau antibiotice contiuu (urmarea recomandarilor clinicii Boreliose Centrum Augsburg)

    Astazi am trimis sange in Germania sa vedem la ce stadiu mai e boala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bafta!
      Sa auzim vesti bune!
      Dar o microscopie nu iti faci? Asa de control?
      Iolanda

      Delete
    2. Daca esti din Bucuresti, poti, te rog mult, sa-mi spui unde anume ai recoltat? Cei de la Synlab asigura doar expedierea kitului, iar nu si recoltarea.
      Multumesc.

      Delete
    3. Aici e cam la mica intelegere....s-a intamplat sa cunosc o asistenta de la o clinica privata. Ei in mod normal nu au voie sa recolteze sange in afara progamarilor prin clinica. Nu as vrea sa spun la ce clinica sa nu creez probleme. Sper sa ma intelegi.

      Delete
    4. Da, nicio problema, inteleg. Eu am sunat la multe laboratoare si nimeni nu doreste sa efectueze recoltari pentru altii (este de inteles, nu pot sa-i condamn). Mai incerc.

      Delete
    5. Cel mai bine te duci la o clinica privata mica si incerci sa vorbesti direct..

      Dar ai Kit-ul din Augsburg? cel cu seringile?

      Bafta

      Delete
    6. Da, mi l-au dat in ultima zi de tratament. Trebuie sa ma descurc in vreun fel, n-oi ramane fara sangele recoltat :) multumesc pentru sfat

      Delete
  21. De pe 23 iulie nu ati facut pauze mai deloc?Foc continuu de antibiotice?Puteti sa imi dati mai multe detalii despre antibioticele folosite si despre dozaj?Dupa aceste cure cantitatea de spirochete s-a micsorat?Infectia a intrat in remisie?Ce zic cei de la Ausburg aceasta infectie este curabila?Simptomele se remit in totalitate?Multumesc anticipat pentru raspuns.

    ReplyDelete
  22. Da, foc continuu de antibiotice.

    antibioticele luate: rifampicina - 300 mg, azitromicina 600 mg doar lunea miercurea si vinerea si minociclina 100gm dim si 100 mg seara.

    Tratamentul este pesonalizat in functie de coinfectii.

    Nu stiu ce s-a intamplat cu spirochetele. Azi e prima oara cand fac analize de cand am inceput.\

    Da cei din Germania spun ca este curabila si ca simtomele se remit in totalitate.

    Ce pot sa spun in prezent e ca ma simt din ce in ce mai bine.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se pare ca acesta este un tratament preferat de cei de la Augsburg.
      Si prietena mea care este acum acolo a primit tot aceste medicamente pentru acasa.

      Delete
  23. Oricum pe langa antibiotice este foarte important stilul de viata, adica ce mananci, cata miscare faci si cata apa bei.

    Si cel mai important este cum esti din punct de vedere psihic. Pana acum, am refuzat sa ma consider bolnava. Am continuat sa fac ce faceam si sa imi vad de viata ca si cum nu am nimic. Incerc sa ma gandesc cat mai putin la boala.....

    ReplyDelete
  24. Inafara de borrelia ce coinfectii v-au aparut la Ausburg?

    ReplyDelete
  25. Cind au inceput sa aveti beneficii adica cind au inceput sa dispara simptomele?

    ReplyDelete
  26. Erlichia, clamidya pneumoniae, anaplasma.

    Beneficiile de la tratament prezent am inceput sa le simt la doua saptamani dupa ce am inceput tratamentul.

    ReplyDelete
  27. Nu....am incredere deplina in cei de la BCA.

    ReplyDelete
  28. Nu aveti incredere in cei de BCA sau aveti nu inteleg?

    ReplyDelete
  29. Raspunsul era la ce a intrebat Iolanda mai sus, daca mai fac o microscopie....
    @nu mai fac o microscopie, am incredere depinda in bca@

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru raspuns!
      Sper sa fii ok, sa ne dai si noua sperante, caci in ultima vreme numai despre cazuri cu luni-ani de abx care nu s-au vindecat am auzit!
      Multa sanatate!
      Iolanda

      Delete
    2. D-na Iolanda, ati facut un DFM in pauza aceasta de antibiotice?

      Delete
    3. Da, astept insa rezultatele!
      Nu m-a lasat sufletul sa nu verific macar microscopia, ca la cat de bine arata LTT ul si CDul mai ca imi vine sa spun ca sunt vindecata. Glumesc, bineinteles ca articulatiile de la maini si picioare ma dor in continuare, iar dupa pauza aceasta de 3 saptamani de de toate in care ne-a bagat domnul doctor incep sa resimt din nou oboseala si problemele de concentrare!
      Desi, dupa cum observ chiar autoarea blogului dupa 6 sau 7 saptamani de antibiotic vad ca are LTT ul 2 ca si mine.
      Deci este influentat clar de antibiotic, ori in sensul ca acesta isi face efectul , ori in sensul ca imunosupresia data de antibiotic implica mai putine leucocite sau ce or fi acelea care sa reactioneze la borrelia.
      Personal cred ca este insa a doua varianta, voi vedea ce spune examenul direct.

      Delete
    4. Multumesc pentru raspuns!Va tin pumnii!Sa ne informati si pe noi, dupa ce primiti rezultatul de la DFM!

      Delete
  30. Inteleg,multumesc mult.

    ReplyDelete
  31. Buna! Mi-au venit rez si mie de la LD aseara!
    Sincer chiar au fost o surpriza. Pe DFM apar in continuare niste chestii care innoata in sange, unul cu 2 capete restul simple , nespiralate de dimensiuni de la 4 microni in sus. In interiorul hematiilor se vad mari aglomerari de mematobartonele si cica ar fi si babesii.
    http://youtu.be/uLu_IZ6GwNI
    http://youtu.be/iN_2uU-U9Oc
    http://youtu.be/au9WwCBHLwA
    ---------------------------------
    http://youtu.be/1lYTlakNIC0

    Pe WB IgG facut atat pe garinii cat si pe afzelii pe teste desfasurate cu 17-16 benzi sunt clar NEGATIVA. Nici macar usor crescute valorile...nimic! Deci nu e nici un dubiu nu am nici una dintre cele 3 specii cunoscute la noi( burdofferi mai facusem si oricum nu am vazut nimic spiralat la DFM).
    "Euroimun WB afzeliiIgg in ansamblu este negativ, dar pe teste este dezvoltata proteina p41 ( flagelina-intensitate redusa).
    euroimun WB IgG garinii este negativa.
    Examinarea directa a sangelui in camp intunecat DFM evidentiaza prezenta spirochetelor ci aspect sugestiv pentru Borrelia garinii asociata cu Haemobartonella.
    Se recomanda interpretarea rezultatelor in context clinic."

    In concluzie nu stiu ce am, nu stiu nici ce a vazut dl. dr Boszik acum 4,5 ani si nici dr. Moscu sau d-na dr. Butte. Ramane o necunoscuta totala.
    In aceasta situatie nu mai vad rostul drumului in Germania deoarece ei cauta aceleasi specii....si nu cred ca vor putea gasi ceva suplimentar.
    Problema e ca eu ma simt din ce in ce mai rau reumatologic dar si cu usoare prb neuro...si nu stiu ce plan terapeutic as putea adopta. Sa o iau ca pe un raspuns cert si am liber la supresoare??Logic ca e o varianta destul de riscanta si as face asta doar daca pic jos si ma duc altii acolo.
    Pana atunci eu sunt in ceata totala...
    De baiat ce sa mai spun......ca asteptam sa-l testez in functie de ce a ioesit la mine si am pozitiv doar testul Genetic de HLA B 27, deci SA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai o infectie cronice! aia aia! pune mana si citeste pe net ce e cu seronegativitatea in lyme si ai sa vezi gradul de acuratete al testelor imunologice. alea in filmulete sunt spirochete si chiar daca presupunand prin absurd nu sunt (cf. unora) tot esti PLINA de micoplasme si paraziti cam la fel de ai dracu precum malaria deci TETRACICLINE, antimalariene! LA GREU!

      Delete
  32. Stii Tatiana, dr Ion spune cautati-i pe cei din jurul dumneavoastra!
    Asimptomaticii au WB cu multe proteine, s-ar parea, spre deosebire de simptomatici.
    Parerea mea , un RNAT de 200 lei pt baiat sau un Western Blott Garinii nu strica, cu microscopie daca te mai tine buzunarul.
    Imi pare rau ca esti in continuare nelamurita.
    Inteleg foarte bine prin ce treci.
    Uneori insa trebuie sa ne oprim din zbaterea noastra continua si sa ascultam sufletul, intuitia sau divinitatea.
    Poate ca astfel am gasi raspunsurile pe care le cautam.
    Iolanda

    ReplyDelete
  33. In juma de ora merg la dr. Chiar sunt asa in ceata totala ce va spune cum ramane daca am tratament sau nu.
    Macar ptr. mycoplasmele din hematii.....

    ReplyDelete
  34. Madame Tatiana (sau Iolanda? ca va confund), nu vezi ca esti intr-un cerc vicios?
    Cum naiba ai incredere in ce-ti recomanda niste oameni care n-au publicat niciun studiu stiintific desi le trec prin mana sute de bolnavi ?
    Cum naiba toata accepta ca adevarata treaba cu Lyme+ desi serologii-, dar nimeni, nimeni nu se gandeste ca asta e varianta rara si ca nu se poate mama, nu se poate sa fiti atatia in situatia asta.
    A propos, cum ti-am mai spus, "HLA B27 deci SA" este gresit. "HLA B27 deci AR" este mult mai frecvent.
    Repet, lasa-ti copilul sa creasca linistit, daca-ti place sa ma injuri ca te face sa te simti mai bine, ok, dar asta e un sfat de tata.

    ReplyDelete