Doctori recomandati de mine

  • Eu nu sunt doctor si nu am nicio legatura cu medicina.
  • Cretu Carmen - Medic primar infectionist, Spitalul Colentina, Bucuresti
  • Dr Bozsik - infectionist, Ungaria- mailul la care raspunde : bbozsik@freemail.hu
  • Emilia Lungut - medic primar neurolog Spitalul Militar Bucuresti
  • Tatiana Rosca- medic primar oftamolog, neurochirurg, spitalul Pantelimon, Bucuresti

Tuesday 25 September 2012

Rezultate

Au venit rezultatele din Germania.

LTT la Borelia a ajuns la 2 (borderline)-acum 8 saptamani era 6
Pentru celelalte erlichia, chlamidya si anaplasma rezultatul 1 :)) adica in limitele normale

Nu au putut sa fac cd57 datorita calitatii sangelui care se coagulase. O sa trimit din nou sange pentru stabilirea acestui rezultat

Pentru cei care nu inteleg....rezultatele sunt foarte bune...boala a inceput sa bata in retragere :) se vede si dupa cum ma simt

Sunt sigura ca cei 3 ani cat m-am luptat cu boala au contribuit in mare masura...asa ca nu va descurajati, indiferent de starea in care sunteti

Multa sanatate!

20 comments:

  1. Ce veste buna!!!
    Eu am reinceput tratamentul abandonat acum 5 ani..si sunt in ziua 5. Din pacate s-a suprapus o viroza la toata familia ca sa faca treaba si mai complicata. Ma adaptez eu.....ca am drum lung.
    Vine maine sauna, gasesc si oxigenul si poate-mi usurez terapia. Imi fac "Augsburg" acasa la mine :P
    La mine lipseste rezultatul pozitiv din teste si am renuntat sa mai merg la nemti. Sunt nitel dezamagita de chestia asta, dar stiu clar ca nu am cele 3 tulpini cautate. Nu cred ca existe inca teste ptr cele vazute la mine la microscop( chiar de dr.Butte zice ca seamana a garinii) si sunt de 2 feluri diferite. Asta e!
    Merg inainte! Sper sa ma pot lauda si eu ca sunt bine...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, Tatiana!
      Da-mi si mie , te rog, amanunte cu oxigenul acela.
      De unde il iei, cat costa, cum il folosesti...
      Sauna e aceea la 200 lei , pentru acasa , pentru care ai dat tu un link la un moment dat?
      Multa sanatate, Iolanda

      Delete
    2. Doamna Tatiana ce cura combinata de antibiotice luati?Si ce cantitate?va multumesc.

      Delete
    3. Da Iolanda, aceea e! Nu am luat oxigenul acela deoarece ma ajungea foarte mult. Exista generatoare portabile fara butelie reincarcabila dar costa undeva in jur de 1000 E. Exista si second-hand. In Bucuresti se pot cauta dar eu deocamdata m-am potolit cu astea.
      ------------------
      Diagnosticul e pus pe coinfectii si prima schema pentru asta si e deocamdata. Oricum Borreliile prezente pe DMF la orice laborator m-as duce eu in tara sau in Ungaria... sunt la fel. Se trateaza la fel indiferent de specie. Am rabdare si o iau pe rand. Dupa o saptamana de abx am iesit din puseul articular dureros care deja avea 2,5 luni fara intrerupere. Am mai trecut prin imbunatatiri asa dar... sa vad cum va fi in timp. Cu ceaiurile ma impac foarte bine si cu protectoarele la fel.
      Rezultatele acelea ma ajutau cred ca pe mine psihic sa pot dovedi ceva. Asta e!
      Eu nu vreau sa dau nume de pastile si doze pe net. Sa nu se supere nimeni....Discut asta in privat cu persoane cunoscute.

      Delete
  2. D-na Tatiana, d-nul dr ce diagnostic a pus, tinind cont de DFM?

    ReplyDelete
  3. intrebare: tu ai mai luat minociclina si cu toate acestea cand ai fost in germania ti-au depistat cele 3 coinfectii: erlichia, chlamydia, anaplasma. Si acum doar dupa o tura de minociclina (asociata si cu celelate 2 atb.) sa treaca toate?
    In rest, cum te simti, mai ai vreun simptom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. da plus tratamentele pe care le-am urmat in romania plus alimentatie corespunzatoare, miscare si apa :)

      Delete
  4. Cum va mai simtiti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma simt foarte bine...mai am mici sensibilitati dar deja intensitatea lor a scazut foarte mult.

      Ca simtome mai simt din cand in cand (in special dupa ce iau antibioticele) amorteli la glezna drepta si mai am unele probleme cu vederea in special dimineata (o ora dupa ce ma trezesc)

      In rest niciun simptom.

      Delete
  5. In legatura cu coagularea, te rog sa ai grija cand trimiti sangele pentru CD sa tii eprubeta, dupa ce ai amestecat sangele, in pozitie verticala cel putin 30 de minute!
    In instructiuni scrie ca e foarte important sa faci acest lucru!
    Iolanda

    ReplyDelete
  6. Iti doresc sa ai si de-acum inainte numai vesti bune! Eu azi am trimis sangele, astept sa vad ce rezultate primesc (oricum, cand am fost in Germania, rezultatele mele pe Immunoblot si Elispot au fost negative, iar valoarea CD57 - peste 100). Sunt tare curioasa dupa saptamanile acestea de antibiotice care mai este situatia.

    ReplyDelete
  7. Multumesc. Tot azi am trimis si eu sangele pentru cd57.

    Si daca ai avut rezultatele negative te-a diagnosticat cu Lyme? Doar pe baza de simtome?

    Oricum important e cum te simti, indiferent de rezultate.
    Sper ca si tu sa ne aduci vesti bune. E imposibil sa fiu singura care se simte ca un om vindecat, desi am trecut prin simtome cand imi doream mai bine sa mor.

    ReplyDelete
  8. Doctorul german mi-a spus ca este absolut sigur ca am Lyme. Oricum, in tara, desi ultimul test WB de la LD iesise negativ, borreliile inca se vedeau in sange la DFM (la fel ca si in ianuarie), alaturi de hemobartonella. Deocamdata, desi am intrat in a saptea saptamana de antibiotice (mai avusesem trei luni de antibiotice si in tara), nu simt alta imbunatatire decat ca ma mentin ceva mai mult in pozitie verticala si nu ma mai "dezmembrez" atat de rau cand merg (cam la fel eram si cand m-am intors din Germania).
    Si eu sper sa vin cu vesti bune cat de curand.

    ReplyDelete
  9. D-na Mihaela, medicii ce v-au spus in legatura cu hemobartonella? Din ce-am citit pe forum-uri,f multe persoane carora li s-au descoperit hemobartonella la DFM nu au avut microscopia curata,nici dupa un an de tratament! Va intreb,deoarece ea este prezeta si la minealaturi de afzelii si garinii! Ei ce spun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doctorul care m-a tratat mi-a spus ca hemobartonella este raspunzatoare pentru simptomele neurologice severe pe care le resimt si ca, oricum, in cazul meu, se pare ca tratamentul va fi de durata - spre 6 luni, daca nu mai mult chiar (nu cred ca vreun doctor poate preciza cu acuratete cat va dura tratamentul si cand vor disparea toate mizeriile acestea din sangele nostru)

      Delete
    2. Va multumesc mult pentru raspuns!Multa sanatate !

      Delete
    3. V-au sosit rezultatele din Germania?Multa sanatate!

      Delete
    4. Multumesc mult, multa sanatate si Dvs. Nu, inca nu mi-au sosit rezultatele, asa incat nu-mi ramane decat sa astept convorbirea telefonica de maine dimineata cu dr care ma trateaza.

      Delete
    5. Sa dea Dumnezeu ,sa fie bine!Va tin pumnii!Sanatate !

      Delete