Doctori recomandati de mine

  • Eu nu sunt doctor si nu am nicio legatura cu medicina.
  • Cretu Carmen - Medic primar infectionist, Spitalul Colentina, Bucuresti
  • Dr Bozsik - infectionist, Ungaria- mailul la care raspunde : bbozsik@freemail.hu
  • Emilia Lungut - medic primar neurolog Spitalul Militar Bucuresti
  • Tatiana Rosca- medic primar oftamolog, neurochirurg, spitalul Pantelimon, Bucuresti

Wednesday 6 June 2012

Programare 09 iulie Augsburg

Bilet avion - 189 Euro
Hotel(Dorint) de pe 8 iulie pana pe 10 - 188 Euro
Consultatie - 280 Euro
Analize la clinica din Germania- 1500 Euro

94 comments:

  1. Buna ziua,

    Ne puteti da mai multe detalii, despre costurile care se percep la clinica din Augsburg?

    Urma sa ii contactez si eu telefonic dar inca nu am primit un diagnostic, si mai astept.

    Multa Sanatate

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUNA ZIUA,AM ACEEASI PROBLEMA CA DVS,DAR NU AM REUSIT O PROGRAMARE LA AUGSBURG DECAT IN LUNA NOIEMBRIE , MA TEM CA E PREA TARZIU,MA TEM DE FAPT DE REAPARITIA SIMPTOMELOR....MULTA SANATATE!

      Delete
    2. Vara nu prea apar, si oricum daca apar, vor disparea asa cum au apaut.

      Am avut pusee din cele mai veriate : ameteli (cele mai greu de suportat), durere, imposibilitatea de a merge, perioade in care nu vedeam daca ma uitam cu ambii ochi, pareze faciale si ale membrelor inferioare, imposibilitatea de a articula cuvintele, ciuperca urata la unghiile picioarelor......toate au venit si eu trecut.

      In prezent nu am nimic.

      Mie mi-au aparut in fiecare primavara si toamna cand incepeau zilele ploioase.....

      Delete
  2. O sa va comunic costurile pe masura ce le efectuez.

    In prezent am cheltuit 400 de Euro

    ReplyDelete
  3. stii ce nu inteleg? acum cateva articole ziceai ca "daca vreti sa scutiti bani, apelati cu incredere la serviciile medicale specializate din Romania (generic numite de 'specialisti' - escroci)".
    ce te-a facut sa renunti la serviciile (si analizele lor) si sa mergi si sa "spargi" probabil vreo 1000-1500 de euro in final la BCA pentru o chestie care iti va recomfirma probabil faptul ca ai borrelioza si ca trebuie sa iei doxy, tinidazole si alta cefuroxima...?
    adica speri ca cei de acolo sa-ti spuna ceva nou?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ba tu multe nu intelegi, daca stai si asculti fara sa digeri ce aberatii scoate nevasta-ta pe gura! Cind ai inceput sa scrii sub numele de Moro ma intrebam o fi ziarist sau doctor. Doctor francez, nu prea parea ca prea erai prost. Desigur ca doctor roman batea, dar astia nu stiu sa umble cu internetul. Ziarist, parea posibil si explica si lacunele grave din domeniul medical. Dar de cind cu articolul ziaristului lu peste, sot de neuro-oloaga la Spitalul fost Municipal si actual Universitar, pe clinica lu' Neuronumber one, maestru Bajenaru, unde mai lucreaza si Neuronumber tu, maestra Antohi, sectia de diagnostic SM, alaturi de nevestica draga, specializata pe o boala de cauze necunoscute, numita si SLA, care indiferent ce-i faci te omoara intr-un an, devin plauzibile toate postarile lui Moro/Charcot/Becali, posibil ale cuplului Mindruta

      Tare nu? sa ai o nevasta a carei preocupare stiintifica este sa vada daca ai sau nu SLA, iar daca ai sa-ti dea dea Rilutek, cam un an, ca mai mult n-are cui, ca nu traiesc cei cu SLA!

      Acum tot voi sinteti aia care strigatii escrocii?

      Hai sa vedem ce fac adevaratii escroci ai Romaniei?

      Neuronumber 1 iese pe post si spune ca daca indraznesti ca SM-ist sa iesi din programele supervizate de el, adio programe nationale, sau poate dar, daca aveti bani de antibiotice atunci mai vedeti interferon din banii statului (20.000 euro) doar pe spagi grele? O fi asta interpretarea?

      Nu stiu, dar cert este ca:
      Neuronumber 2 de citeva luni bune suna pacientii cu SM si-i roaga sa nu iasa de pe programul national de SM, chiar daca nu ingera medicamentul din program, macar sa il ia, ca nu se stie exact! Oare ce nu stie asta exact?

      Nu cumva este asta o instigare la frauda din banii statului. Sa intelegem ca nici spagile nu va mai preocupa, atita vreme cit oameni semneaza, intra pe protocol si va multumiti cu ceea ce vine de la producator. Nu cred ca producatorii astii nu lasa si ei niste urme contabile! Este insa interesant oare ANI sau actualul Guvern ce va spune daca va afla ca gasca de experti din Municipal incurajeaza pacienti sa nu ia medicatia dar nici sa nu iasa dintr-un program extrem de scump pe care tara il plateste in aceste conditii grele de criza. Oare ce se intimpla daca toate aceste dosare fabricate in Municipal vor fi expertizate si investigate la cantitatea de medicament din programul national platita de statul Roman, daca chiar a si fost folosita de pacientul pentru care s-a intocmit dosarul. Tu poate ca ziarist nu stii, dar nevasta-ta stie ca se poate afla daca pacientul si-a luat sau nu doza.

      Voi inainte sa iesiti in peisaj cu acuzatii va ginditi un pic ca daca incepem sa dezgropam mortii cine stie ce gasim?

      Eu cred ca posesoarea blogului spera la Augsburg sa vada ce zic si altii decit mahalale Bucurestiului, care in afara de balacaririle astea nu stiu altceva.

      Oricum daca stai, chiar si in apropiere, cu o neuroloaga din Municipal, cauta-te baiete, ca la astii vin oameni cu spirochete din toata tara si s-ar putea sa ajungi pe mina escrocilor fabricati de tine.

      Delete
  4. Am incercat sa ma vindec in Romania din toamna lui 2009.

    Deja se apropie toamna lui 2012. Trebuie sa imi ating tinta propusa(titlul blogului) intr-un termen rezonabil, mai ales tinand cont de faptul ca am 28 de ani si poate intr-un viitor mai apropiat sau indepartat o sa vreau sa imi intemeiez o familie.

    Nici nu vreau sa ma gandesc daca pot sa am copil pana nu trec 2 ani fara simtome. Deja, peste 35 de ani, dupa o boala lunga nu prea ar fi indicat sa ne gandim la asa ceva.

    Asa ca, aceasta este ultima incercare. Daca nu reusesc sa scap de simtome petru totdeauna cu BCA, imi accept soarta si ma bucur ca este o boala ce se manifesta din cand in cand.

    In plus, recunosc, nu am urmat toate indicatiile dnei doctor, in general din motive obiective.

    PS Nu am putut sa urmez intocmai recomandarile doctorului, mereu am amanat sa ma duc la doctor, sa incep rundele la timp, sa mananc regulat and so on. Poate dupa ce o sa platesc 5000 de euro o sa fiu mai ascultatoare.

    La boala aceasta doctorul trebuie ascultat cu sfintenie, iar eu nu prea am reusit. Mai ales ca doctorii de incredere se pot numara pe o mana si sunt din ce in ce mai solicitati

    ReplyDelete
  5. Metoda lor a putin diferita de cea de aici.

    Iti dau antibiotice continuu, fara pauze, pana te vindeci.

    ReplyDelete
  6. pai aveai si aici la noi la Constanta pe dl.dr. Ion care baga in tine neintrerupt(in runde lungi de 8-9 saptamani cu 1-2 saptamani pauza intre) pana se negativeaza microscopia. dupa aia te mai gandesti la un WB, etc.
    Oricum, e buna si varianta aleasa si un castig pentru cititorii blogului care vor afla ce si cum "pe la altii". Mult bafta si daca tot ajungi acolo si stai 3 zile, poti sa vezi si Munchen-ul. E superb!:)

    ReplyDelete
  7. Buna ziua.Te rog!!!Cum ai obtinut programare la clinica din Augsburg?I-am contactat la inceputul lunii mai,le-am trimis si un fax,solicitind in regim de urgenta investigatii si ulterior tratament avind in vedere starea critica a fiului de 18ani,dar...suntem in lista de asteptare.
    Multumesc anticipat.Chisinau,Moldova.
    e-mail/ursu.alionaa@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Prietenul care se trateaza la Augsburg de 4 luni a vorbit cu doctorul lui si l-a intrebat daca poate sa ma programeze anul asta (sunt pe lista de asteptare din februarie, si o voiam in 2013 pentru ca nu prea aveam timp acum de doctori si tratment intemsiv)

    Doctorul i-a spus ca tocmai s-a eliberat 9 si 23 iulie daca ma intereseaza.

    ReplyDelete
  9. Buna, ati incercat pentru imunostimulare BioBran 1000?

    ReplyDelete
  10. Nu, sigur sunt foarte multe medicamente naturise potrivite pentru aceasta boala, am incercat si eu ce am citit, ce mi-a imbunatatit starea.....

    ReplyDelete
  11. Am zis sa dau si eu o mana de ajutor si sa scriu costurile de la Augsburg:
    analize: intre 1000 - 2000 euro
    prima consultatie: intre 250 - 400 euro (depinde cat stati cu medicul)
    a 2-a consultatie: 150 - 250 euro.
    Tratament: la mine tratamentul pe 2 luni a fost 1200 euro
    analize de control in sapt 7: intre 500 - 1000 euro

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Multumim!

    Sa ne anunti si pe noi cand te vindeci.

    Multa sanatate

    ReplyDelete
  14. Iar la cazare recomand:
    http://www.apartment-bobingen.de/Apartment_Bobingen/Fotos_Soho.html
    este curat, frumos, are supermarket la 5 min si foarte aproape de clinica(300 metri )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexia, buna!
      Multumim pentru informatii.
      O intrebare , te rog!
      Dupa saptamana 7 ti-au mai dat tratament?
      In ce a constat?
      Esti vindecata?
      Poti sa ne dai amanunte?
      Na, ca au fost mai multe intrebari, sper ca nu te superi!

      Delete
    2. Buna,

      Am incercat sa accesez link-ul pe care l-ai oferit pentru cazare, dar nu am reusit. Ai putea, te rog, sa imi oferi mai multe detalii? Ma intereseaza cam care sunt costurile?

      Multumesc

      Delete
  15. Eu abia sunt in sapt 6.
    Tratamentul este: Azitromicina injectabil, Minociclina, Rifampicina, Artemisia si multe vitamine. Plus un regim alimentar foarte strict si cateva terapii de intretinere. In sapt 7 fac analizele de control si in sapt 8 trebuie stabilit urmatorul tratament sau continui cu cel de acum. La inceput mi-au spus ca probabil tratamentul o sa dureze minim 4 luni.
    Nu sunt vindecata, eu faceam tratament de 2 ani pana sa ajung la Augsburg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult pentru raspuns, multa sanatate iti doresc!
      Am luat si eu legatura cu ei ca sa fac in prima instanta analizele.
      Mi-au spus ca imi pot trimite eprubetele, iar eu sa le trimit probele de sange.
      Am vazut ca recomanda ca terapii complementare si oxigenoterapia, ai facut-o?
      In ce consta?
      Dar Bionic 880? Functioneaza pe acelasi principiu cu Zapper-ul?
      Scuze ca te bombardez cu aceste intrebari, dar avem nevoie de cat mai multe informatii, mai ales ca in joc este si sanatatea copilului meu!
      Toate cele bune!

      Delete
    2. Buna Alexia,
      Iti doresc sa st insanatosesti repede !
      Te rog , spune-ne si noua , care este diagnosticul tau ? Adica ce mai ai pe langa Lyme ? ( coinfectii )
      Multumesc.

      Delete
  16. Ei recomanda foarte multe terapii: high tone therapy, magnetic field therapy,footbath, terapia cu bionic 880, acupunctura, exercitii fizice, perfuzii cu vitamine, masaj, regim alimentar, terapie cu oxigen. Problema este ca la noi in tara nu ai unde sa faci asa ceva si chiar daca gasesti unde nu stiu cum sa faca terapia pentru lyme. Eu fac o parte din ele, dar oxigenoterapia si terapia cu bionic nu.
    Am intrebat daca ei considera ok hiperbara si mi-au spus ca nu recomanda.
    Daca nu o sa reuseasca tratamentul asa, probabil o sa plec in germania sa fac tot.
    Multa sanatate ii doresc copilului tau si iti spun sincer ca in momentul asta cei de la Augsburg sunt singura sansa de insanatosire in Europa. Mai este America unde sansele de a te vindeca sunt mult mai mari.

    ReplyDelete
  17. Akexia te rog da-ne detalii despre regimul alimentar chiar daca nu multi romani se trateaza la Augsburg cred ca regimul alimentar il pot tine f multi din cei bolnavi de borrelioza.

    ReplyDelete
  18. La coinfectii au iesit: Babesia, Chlamydia, Mycoplasma si Coxsackie.
    Regimul este foarte greu de tinut, eu am slabit in prima sapt 3 kg.
    Alimente permise(bazice): fructe, legume, lapte de capra si vaca, branza care nu este maturata.
    Alimente care trebuie mancate in cantitati mari: spanac, telina, rosii, salata, andive, castravete, praz, ridiche, sfecla, banane coapte, stafide, smochine, portocale, lamai, curmale, soia.
    Alimente interzise(acide): carne, peste, faina, zahar, orez, gris, branza maturata, unt, margarina, cacao, alcool, cafea, ceai negru.
    Principiu acestei liste este de alimente acide si alimente bazice. Ai voie sa mananci multe alimente bazice. Cele acide sunt nu sunt recomandate dar se pot manca in cantitati mici.
    O sa dau un exemplu: carnea de porc are - 38,0, recomandat este sa mananci ceva care are + 38,0(ridiche) astfel alimentul acid este neutralizat de cel bazic.
    La sfarsitul zilei cand aduni ce ai mancat trebuie sa iesi pe +. O sa scanez lista si o sa o postez aici. Lista este destul de mica (130 alimente), eu am mai cautat si pe internet liste cu alimente bazice si acide.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim, Alexia!
      Esti foarte draguta ca ne impartasesti experienta ta!
      Mai ales ca sunt constienta ca toate aceste informatii te-au costat si pe tine enorm!
      Inteleg ca nu ai ramas acolo, ai luat Azitro intravenos acasa?
      Am vazut ca ei recomanda sa stai acolo 1-3 saptamani.
      Ai fost la controlul din a saptea saptamana?
      Poti sa imi spui ce analize iti fac atunci?
      Ma intereseaza intrucat si eu vreau sa facem analizele acolo dar suntem deja pe antibiotic si am inteles ca ies modificate.

      Delete
  19. Ieri am trimis analizele din sapt 7. Am repetat Borrelia LTT, Chlamydia LTT si CD- urile. Eu am hotarat impreuna cu doctorul sa fac 8 sapt de Azitromicina intravenos, normal trebuiau doar 2 sap dar doctorul a zis ca este mai eficient daca fac tot intravenos (cu conditia sa imi fac saptamanal analize de ficat si ECG). Mi-au spus ca nu trebuie sa vin in sapt 7 la ei si ca pot sa trimit sangele prin curier iar in sapt 8 sa vb cu doctorul la telefon. Daca nu merge tratamentul ei recomanda sa te duci acolo si sa faci urmatoarea cura de antibiotice. Asta o sa stabilesc cu doctorul peste o sapt.
    Prima data cand am trimis analize la ei mi-au spus sa nu iau antibiotice inainte cu 10 zile.
    Iti spun sincer ca ce am cheltuit la ausburg este maruntis fata de ce am cheltuit 2 ani pentru a afla diagnosticul corect.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexia,

      In tara ai fost tratata pt lyme timp de 2 ani?

      Multumesc

      Delete
  20. Asa mi se pare si mie.....(referitor la cheltuieli)

    Vindecare grabnica!

    ReplyDelete
  21. Multumesc de raspuns, Alexia. Eu le-am trimis e-mail prin aprilie despre cat ma-ar costa aproximativ testele si consultatia la BCA si mi-au raspuns ca este 1800 euro pt teste si consultatie, iar tratamentul ajunge la 1600 euro pe luna.

    Eu locuiesc in UK si ma tratez in Romania la d-na Rosca. Sunt in a 2-a luna de tratament si nu pot sa-mi dau seama de prea multe. Cert este ca durerea de cap a disparut, dar am si simptome noi.

    In Uk este o clinica care trateaza lyme, aproape de Londra. Sunt foarte scumpi, dar se vindeca. Chiar am vb cu o fata tratata de ei si s-a vindecat dupa 13 luni de tratament. Stiu ca la aceasta clinica se dau 3 luni de cefort 2g intravenos, iar apoi se continua cu antibiotic oral. O zi de intravenos costa 150 lire/zi la privat, sistemul medical de aici nu e de acord cu tratamentul lyme.Eu nu-mi permit totusi sa ma duc la aceasta clinica sau la BCA si trag sperante ca ma voi vindeca in Romania. Daca voi avea nevoie de intravenos tot in Romania il voi face.
    Iti urez multa bafta si vindecare grabnica!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună, poţi te rog să ne spui mai multe despre tratamentul urmat de fata respectivă? Să ne facem o idee Mulţumesc.

      Delete
    2. Bună
      Poţi te rog să ne spui mai multe despre tratamentul urmat de fata respectivă?
      Întreb pt că eu am urmat ceva asemănător la Tg. Mureş şi rezultatele au fost bune, apoi am avut o perioadă mai proastă şi am reluat tratamentul dar neavînd deplină încredere l-am combinat cu altele Mulţumesc

      Delete
  22. Da, in tara. Cred ca toti cei care scriu aici au avut cam acelasi traseu...Tatiana Rosca, Cretu, Gogoasa... plus cativa neurologi care au spus ca este SM

    ReplyDelete
  23. Eu am facut in romania tratament 2 ani. Faceam cefort intravenos combinat: 2 luni antibiotice pe gura si o luna cefort cu antibiotice pe gura. Asa am mers 2 ani fara nici un rezultat daca ma iau dupa analizele de la Augsburg. Recunosc ca simptome nu mai am dar analizele tot proaste sunt.

    ReplyDelete
  24. Cat ti-a iesit rezultatul care trebuie sa ajunga peste 120?

    ReplyDelete
  25. CD-urile au iesit 23 iar LTT borrelia 31.
    Tu?

    ReplyDelete
  26. Inca nu le-am facut. Pe 9 iulie ma duc pentru analize

    ReplyDelete
  27. Si stai acolo 1 sapt pana primesti rezultatul si iti da tratamentul? Mie mi-au cerut sa trimit sangele inainte sa vin.

    ReplyDelete
  28. Ma duc pe 9 pentru recoltare si pe 23 pentru interpretarea rezultatului si tratament

    O sa stau primele 2 saptamani acolo. De pe 23 pana pe 4 august

    ReplyDelete
  29. Bafta si sper sa ai rezultate cu tratamentul de la ei. Doctorul(femeie) este foarte atenta sa afle tot istoricul de la primul simptom pana la ultimul. Iti explica clar ce ai de facut si nu se supara daca pui intrebari. Eu am avut facut un raport medical scris cu tot istoricul de la muscatura pana in prezent. L-am lasat la ea si a citit intre cele doua consulturi iar la ce nu a fost lamurita a pus intrebari.

    ReplyDelete
  30. Merci!
    Mi-au trimis 15 pagini cu simtome pe care trebuie sa le completez.
    Cred ca o sa ii fac si eu un raport medical

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună,
      Ai putea te rog să ne comunici lista cu simtome? Mulţumesc

      Delete
  31. Alexia si Anonimous, va multumesc mult pt toate informatiile.Cite4sc si recitesc aceasta pagina.
    Am baiatul de 18 ani grav bolnav de 3 ani, dar diagnosticat abia acum de catre dr.Bozsik,iar clinica din Augsburg este unica si ultima mea speranta! Mergem acolo pe data de 25.06.2012 sa batem la usa inchisa...Sintem si noi in lista de asteptare din luna mai anul curent,dar starea baiatului este prea grava ca sa mai putem astepta...Vom face analizele si poate la cititrea rezultatelor vor lua si ei in consideratie gravitatea bolii copilului si vom obtine o programare in timp scurt.La asta speram, dar nu stim ce vom reusi de fapt, asa ca va rog, va implor, daca aveti oricare informatie, idee, sugestie despre cum putem sa facem rost mai usor de programare, sa ma anuntati.Cind veti avea contact direct cu medicii dvs, va rog sa-i intrebati d;/e locuri libere, sa le spuneti d/e cazul nostru, si ne salvati astfel de acest chin indelungat...

    contact - ursu.alionaa@gmail.com

    ReplyDelete
  32. O sa ii intreb acum cand ma duc pe 9 iulie.

    Sa imi ziceti daca rezolvati ceva pe 25 iunie.

    Mult succes pentru dumneavoastra!
    Multa sanatate pentru fiul dumneavoastra!

    ReplyDelete
  33. stie cineva ,in afara de Augsburg, o alta clinica in Europa f buna pt eradicarea bolii lyme?...Alexia , de ce considera medicii din Augsburg, ca nu este buna hiperbara in aceasta boala?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tot in Germania, la Hannover , am inteles ca mai este o clinica specializata.
      Si da, si eu am aceeasi intrebare cu Hiperbara, pentru ca ei vad ca recomanda oxigenoterapia. S-or fi exprimat in sensul ca ei nu recomanda deoarece nu au asemenea terapie in program?

      Delete
  34. Mai e una in UK langa Londra. Dar este foarte ocupata si te programeaza in 3-4 luni si preturile sunt cam mari.

    Detalii la urmatorul link:

    http://www.breakspearmedical.com/

    ReplyDelete
  35. Nu stiu de ce, eu am intrebat si asta a fost raspunsul doctorului. Nu am mai intrebat si de ce.
    La intrebarea cu vessel due am primit acelasi raspuns. De la alt doctor neurolog din Germania am primit o explicatie stintifica: vessel due deschide bariera hematoencefalica si exista o posibilitate sa ne facem mai mult rau decat bine. Pentru cei care au leziuni demielinizante si nu se stie daca este SM sau Lyme doctorii din strainatate interzic vessel due.
    Eu am fost internata la cea mai buna clinica de neurologie din Europa, iar doctorul de acolo mi-a spus ca o diferentiere clara intre SM si lyme nu se poate face. Fiecare alege ce boala sa trateze.

    ReplyDelete
  36. Despre ideea incetatenita ca medicii nu cunosc boala Lyme… am discutat cu niste colegi din Cluj si nu numai. Oamenii sunt seriosi, nu numai ca se pricep, dar fac studii ca lumea. Retrospective, prospective, daca profilaxia e utila sau nu, etc. Cel mai interesant mi s-a parut faptul ca au analizat vreo 400 de capuse aduse de oameni (muscati) la spital : din ele doar 10% erau infectate, dar aproape intotdeauna au transmis boala. Toti pacientii sunt bine, vreo 3-4 au ramas mai obositi, cine nu e obosti in ziua de azi cu atatea reclame la TV... Nici un caz neuro grav ; vreo doua paralizii faciale, toate regresive.

    O echipa din Olanda (Nijmegen) a prezentat la Conferinta de la Cluj cateva lucrari interesante ; acolo au material, nu gluma. Dar cand au fost intrebati de microscopia neagra le-a dat cafeaua pe dinafara de ras. Cel mai interesant a fost ca au utilizat cu un efect miraculos Anankira intr-un caz de parpareza spastica (neuroLyme documentat solid si refractar la antibiotice, nu ca la Medas). Asa ca se duc pe calea asta.

    Cand vorbiti de conspiratii mai bine luati o jumatate de Diazepam si va culcati pe-o parte. Oamenii se pricep, se preocupa si avanseaza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am obtinut o programare.
      Va multumesc mult!
      Ursu Aliona

      Delete
  37. ok, moro. altceva decat "le-a dat cafeaua pe dinafara de ras" poti sa spui? adica au dat ceva argumente sau sunt si ei caterincosi de tipul "ba nu,ca asa vrem noi"?

    si tot nu inteleg, ce tot cauti pe aici?

    ReplyDelete
  38. Nu vreau sa comentez prea multe despre subiectul cu doctorii din Olanda, dar daca imi aduc bine aminte borrelia a fost descoperita cu microscopie pe camp intunecat. Chiar daca nu mai este o investigatie de actualitate pentru ca au aparut analize "mai bune", eu cred ca microscopia este singura analiza care este 100% sigura pt un diagnostic.

    ReplyDelete
  39. Cum vreti voi. Dar e bine de stiut ca oameni inteligenti si educati sanitar se preocupa de chestia asta, in timp ce voi, niste needucati sanitar, noii e-medici, aparati orbeste o vechitura ruginita.
    Despre "ce caut p-aici" - am mai spus-o, consider ca e datoria mea sa intervin cand aberatiile merg prea departe si psihoza se raspandeste periculos. In rest n-am nici un interes, decat exclusiv cel al constiintei profesionale. Nu prescriu nici un medicament scump si sunt un "minimalist" in ceea ce priveste examenele complementare.
    Dupa cum am mai spus, cand vine cineva cu un studiu bine argumentat, verificabil, jos palaria. pana acum insa doar se bat campii si se tine poporul sub papuc cu frica.
    Un profesor din Timisoara si inca unul, nu mai stiu de unde, se plangeau de ce se intampla la cabinetul veterinar din Bucuresti, dar nimeni nu sesizeaza Colegiul medicilor sau macar politia (practica ilegala a medicinei umane). N-o s-o fac eu, daca ei, de-acolo, nu-s in stare s-o faca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "ce se intampla la cabinetul veterinar" nu e medicina umana ca nu trateaza niciun medic un pacient pentru borrelioza doar cu DFM. sunt pur "orientative". n-au ce sa le faca colegiul medicilor, stai pe pe pace. eu daca ma duc sa cer o microscopie o fac pentru mine nu pentru vreun medic. ce se intampla insa la lymediagnostic (o clinica aprobata de ministerul sanatatii cu toate avizele in regula) este ignorat de aceia carora le e mai usor sa ridice din umeri sau sa puna diagnostic de "autoimuna" din pix sau sa lase un suflet sa moara cu zile pe motiv de "nu-mi spui tu mie ce sa fac".
      imi permit sa nu te cred ca singurul tau interes e grija fata de isteria lyme. unde erai cand s-au omorat 1 milion de pasari pentru o gripa care a facut mai putine victime decat o raceala banala? pare-mi-se ca Streinu Cercel ne avertiza ca nu mai putin de 3 milioane de romani ar putea fi victimele aviarei. atunci unde erai? asa ca lasa-ne cu deontologia si recunoaste ca problema ta (si a celorlalti inversunati) e ca acele sute, mii, zeci de mii de pacienti pe care ii trimiteti la plimbare isi gasesc alinarea si vindecarea la o mana de oameni pe care ii numiti "escroci". iar cand se fac bine or sa existe actiuni in instanta impotriva acelor "deontologici".
      daca in loc sa aruncati cu venin in acesti oameni v-ati documenta 'deontologic' ceva mai mult, n-ati mai scarbi pacientii asa rau.
      trebuie sa intelegi ca cei "cu lyme" nu sunt oameni care au ales o boala din cele existente pe net ci sunt oameni care au primit tratament "deontologic" care mai mult i-a ingropat sau nu i-a ajutat deloc si atunci in disperare de cauza au ajuns la antibiotice care pentru multi a insemnat luminita de la capatul tunelului.
      "constiinta profesionala" incepe cand iti intra pacientul in birou si se termina cand iese dar se pare ca 'e-medicii' mai nou fac invers.

      Delete
  40. Despre gripa - eu m-am vaccinat si mi-am vaccinat si copiii cand le-a venit randul. De ce? pentru ca am vazut doi oameni tineri colorati in gri-albastrui de la gripa asta. Din salon, la TV, situatia pare acum ridicola, pe teren e cu totul altceva. Intr-o buna zi tot o gripa va decima populatia, ca cea spaniola, cei de la varf s-au temut ca a venit vremea si au preferat sa nu-si asume vreun risc.
    De atunci nu m-am mai vaccinat, dar nici n-am vazut oameni gri. Cred ca actionem deseori in functie de impulsuri de moment, e normal.
    Nu pierdeam vremea pe forumuri pe vremea aceea.
    De Lyme "m-am apucat" dupa ce am fost contactat de o verisoara din Romania cara a beneficiat de vreo 3-4 "runde" de "tratament".
    Repet, daca vine cineva cu ceva stiintific si verificat, sunt gata sa-mi schimb opinia. Daca nu, la gunoi cu toti smecherii.
    P.S. Chiar sunt oameni dezinteresati pe lumea asta. Salariul imi ajunge sa traiesc decent (nu cat sa circul in 4x4, dar asta nici macar nu e decent).

    ReplyDelete
  41. "Luminita de la capatul tunelului" - hm, ciudat, dar tunelul pare sa nu se mai termine, il tot lungeste minociclina.
    Ideea de a face tratament in runde e tampita de la inceput: nu exista nici un motiv ca dupa saptamani de pauza acelasi antibiotic sa mearga daca nu a mers la inceput; din contra, bacteria are timp sa dezvolte rezistenta. Mai degraba un tratament prelungit ar fi ceva mai logic, ca in bruceloza sau tuberculoza, etc, dar in orice caz nu cu pauze. In plus, studiile de pana acum au dovedit ineficacitatea tratamentului prelungit, astea sunt probele care exista, restul sunt speculatii, aberatii si smecherii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bai Moro , tu ai vazut ce a scris @Alexia mai sus ?
      Borrelia + Babesia, Chlamydia, Mycoplasma si Coxsackie. !!!!

      Cu ceva timp in urma iti argumentai "neincrederea " in existenta unor astfel de combinatii de patogeni si faceai tu un calcul al naibii de probabilitate ca sa ne demonstrezi ca nu este posibil ! Io-te-te ca este posibil si diagnosticul nu este pus prin microscop.
      Baaaa! trezeste-te si lasa dreq... comentariile despre veterinari ca ai ramas blocat in trecut !
      Analizele se fac acum in laborator acreditat de ministerul sanatatii !Si le semneaza un medic de laborator.
      Vrei date despre rezultatele tratamentului prelungit ? Ia de-aici :
      "Altogether, of 73 patients with Lyme arthritis who were untreated or treated with short courses of oral antibiotics before testing, 70 (96 percent) had positive PCR results. In contrast, of 19 patients who received either parenteral antibiotics or long courses of oral antibiotics, only 7 (37 percent) had positive test results after treatment (P<0.001). In the 29 patients for whom serial samples were available, all pretreatment samples were positive. Once post-treatment samples became negative, all subsequent samples remained negative."
      http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199401273300401#t=articleResults

      Delete
  42. Bai Moro de unde stii tu cum se scrie bruceloza? Te-ai lasat de tratamentul borreliozei cu spielmani sau al cistitei interstitiale si te-ai apucat de bruceloza? Vara-ta, inainte sa o escrocheze Rosca, nu cumva a incaput pe mana escrocilor din Municipal: Bajenel si compania de dosare nationale?

    De aia de ce nu te legi asa de vehement? Ce inseamna aia sa faci un dosar de SM? Pentru programul national sau pentru omologarea intr-un studiu multicentru al unui produs nou, care insa costa statul zeci de mii de euro pe an? Inseamna sa gasesti cativa fraieri dispusi sa inghita creta ca sa iasa studiul, pentru care se platesc doctorasului mii de euro pe nas! Numai ca acest studiu sa fie eligibil unul din principalele criterii de excludere este borrelia, alaturi de HIV si sifilis. De ce nu demasti cum au loc aceste studii si mai ales daca se respecta criteriile de eligibilitate. Ca tot te pricepi la bruceloza, borelioza si alte infectii nationale.

    Stii ce Moro. Ce ar fi daca cei din interior ar incepe sa scrie cam cat se plateste pentru un pacient cu SM intr-un astfel de studiu multicentru de firmele care produc avonex, copaxone, tysabri si apoi cei din studiu ar incepe sa citeasca contractele semnate. Adica acolo unde sunt datele firmelor si conditiile de eligibilitate, tocmai excluderea boreliozei. Pai daca acestia ar incepe sa scrie ca ei de fapt au borrelia, chiar si numai unul, atunci cam tot studiul este UN RAHAT, studiu insa pentru care Bajenel si sleahta au incasat bani grei, studiu care face ca un medicament aiurea sa fie platit de Statul Roman, tot aiurea, adica una este culpa medicala si alta este escrocarea statului. Pai daca se afla asta, eu cred ca ar cam trebui dati bani inapoi, atat statului cat si celor cu medicamentele. Sunt curios, oare evrei de la Teva ce zic de povestea astea?

    Vreti sa vorbesc eu cu ei? Sau mai bine pacientii care au inghitit creta in loc sa-si trateze infectia? Credeti voi ca va vor apara sau acoperi daca va fi imaginea lor in joc?

    ReplyDelete
  43. Se apropie 9 iulie!
    Multa bafta iti doresc.
    Sa fii bine, sa primesti tratamentul care te va vindeca, si, daca se poate sa te coste cat mai putin.

    Iar tu, Alexia, tine-ne te rog la curent cu ceea ce ai mai facut. Au iesit rezultatele analizelor> Care mai e conduita de tratament.
    O zi buna
    Iolanda

    ReplyDelete
  44. Am primit rezultatele analizelor. Se pare ca tratamentul merge. Astept sa vad ce o sa schimbe la tratamentul actual.

    Bafta la Augsburg. Iti recomand sa nu mananci zilele astea alimentele care le-am scris eu ca nu am voie.

    ReplyDelete
  45. Bravo Alexia,
    Ma bucur ca esti mai bine.
    Se pare ca au dreptate cei care recomanda azitromicina injectabil.
    Am citit undeva pe un forum ca si azitromicina produsa in alta parte- Slovenia era acolo- a avut o mai mare eficienta decat cea care se gaseste pe la noi.
    Deocamdata noi am avut 7 saptamani de azitrox sau sumamed combinata cu zinat.
    Sper sa fi avut ceva efecte.
    O rugaminte te rog.
    Eu am primit de la Augsburg kit ul cu eprubete pentru recoltare.
    Voi trimite probele la sfarsitul lunii august ca sa avem timp sa terminam tura aceasta si sa mergem si pe naturiste o perioada.
    Am cerut LYME ELISPOT LTT, LYME CD 57+CELLS, BARTONELLA igG antibodies, BABESIA IGG antibodies, MYCOPLASMA antibodies si TOXOPLASMA antibodies, adica ceva sugestiv pentru borrelia si coinfectiile gasite pe Elisa si microscopii.
    Am inteles ca CD-ul iti arata daca tratamentul este eficient, iar in cazul in care tratamentul a avut efect banuiesc ca LTT ul spune daca ai avut o infectie ce s-a vindecat, sau nu e asa?
    Imi mai poti recomanda vreo analiza care ar trebui neaparat facuta?

    ReplyDelete
  46. M-am intors din Germania.

    Mi s-a recoltat sange (in jur de 7 seringi) si am purtat o discutie generala in care am sintetizat (zic eu) toate simtomele avute pana in prezent.

    Rezultatele vor fi gata pe 22 iulie cand ma duc in Germania sa ma internez in regim ambulatoriu pentru a incepe tratamentul.

    Mi s-a recomandat sa fac analize in Romania pentru a stabili parametrii la care functioneaza ficatul, rinichii, hemoleucograma completa, indicii de coagulare, test pentru a stabili prezenta candidei in sange, consultatie gastroeneterolog, mai exact o gastroscopie(pentru durerile de burta), oftalmolog, cardiolog, ecografie abdominala, verificarea valorilor anticorpilor tiroidei(am avut hipertiroidism), iar cu rezultatele obtinute sa ma duc pe 22 in Germania,

    De asemenea, mi s-a recomandat sa iau resveratrol, probiotice si coenzima q10

    Am actualizat cheltuielile in post.

    Nu si-a exprimat nicio parere cu privire la diagnostic, a zis doar ca sangele arata bine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai revenit!
      Wow, 1500 euro analizele?
      Eu am primit un decont de vreo 620 euro, dar ce e drept le-am cerut numai LYME ELISPOT LTT, LYME CD 57+CELLS, BARTONELLA igG antibodies, BABESIA IGG antibodies, MYCOPLASMA antibodies si TOXOPLASMA antibodies.
      Crezi ca ar mai trebui sa fac ceva ca sa verific daca a fost borrelia si daca infectia mai e activa dupa cele 10 saptamani de antibiotic?
      Bafta pe 22!

      Delete
  47. Nu stiu ce sa zic...
    Mie mi-a selectat ea ce analize trebuie sa fac in functie de ce simtome am avut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te-as ruga sa-mi spui si mie mai exact ce analize intra in setul recomandat de doctori (sunt foarte interesata, intrucat in august urmeaza sa ajung si eu acolo si sa stiu cam la ce sa ma astept).
      Pe de alta parte, voiam sa te intreb daca stii cumva: remediile recomandate de Augsburg (resveratrol si celelalte) pot fi luate si anterior recoltarii sangelui in vederea efectuarii analizelor sau pot denatura rezultatele?
      Multumesc anticipat pentru raspuns si pentru informatiile oferite care imi sunt de mare folos(multumesc pe aceasta cale si Alexiei).
      Multa sanatate!

      Delete
    2. O sa stiu ce analize am facut cand imi vin rezultatele ca nu le-am retinut, si am doar o factura pe o pagina A4 scrisa in germana din care nu deslusesc prea multe.
      Eu le luam si anterior analizelor si i-am comunicat acest aspect. Nu a zis nimic. A zis ca e foarte important sa le iau in timpul tratamentului cu antibiotice.
      Stiu ca inainte de analize nu trebuiesc luate antibiotice.

      Delete
    3. Oricum, analizele recomandate nu sunt standard pentru toata lumea ci sunt in functie de simtomele avute

      Delete
    4. In regula, multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

      Delete
  48. Bine ai venit inapoi. Din ce am mai auzit pana acum, ei nu isi dau cu presupusul inainte de rezultatul analizelor. Ti-au luat analize si pt anticorpi ANA? Ti-au dat un regim alimentar?

    Pt Anonymous: Analizele cerute sunt ok, trebuia sa mai ceri eventual anticorpi borrelia.
    CD-urile, NK cells si LTT arata daca merge tratamentul.
    Este bine la analizele generale facute in tara sa fie si cele de boli autoimune, RMN cerebral si de coloana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Alexia!

      RMN am facut in tara de coloana si craniu- am vreo 5 leziuni de demielinizare + altele.
      ANA in tara nu mi-a iesit niciodata pozitiv dar baiatului da, asa ca mi-ai dat o idee buna sa cer pt el macar si asta.
      Numai sa imi fie suficiente eprubetele trimise de ei- vreo 5 parca sunt.
      Va multumesc amandurora pentru informatiile pe care ni le furnizati.
      Multa sanatate va doresc,
      Iolanda

      Delete
    2. Am uitat sa va intreb,
      anticorpii borrelia nu ies modificati daca am facut 10 saptamani de antibiotic?
      E drept ca inainte de analize vom sta 3-4 saptamani pe naturiste, dar e suficient?
      Iolanda

      Delete
  49. Da mi-au luat si pentru anticorpi ANA.

    Am o problema, analizele din Romania (generale ficat rinichi etc) le fac abia sambata ca a trebuit sa ma duc la serviciu cand m-am intors...nu stiu cand o sa fie gata, desi cei de la Synevo se misca repede...crezi ca e vreo problema daca nu sunt toate gata pana pe 22? Adica e posibil sa nu incep tratamentul din cauza lor?

    ReplyDelete
  50. Nu, inca nu mi-au dat regim alimentar

    ReplyDelete
  51. Analizele la Synevo o sa fie gata in maxim 5 zile, chiar mai repede. De la cardiolog vor ECG, sa vada daca ai tulburari de ritm. De la oftalmolog vor sa stie daca ai vederea degradata sau se vede ceva pe nervii oculari. La ecografia abdominala vor sa stie daca ai cumva ficatul sau alte organe marite din cauza tratamentului cu antibiotic care l-ai facut pana acum. Este bine sa le ai facute deoarece se ghideaza si dupa rezultatele astea.

    ReplyDelete
  52. Tratamentul il incepi oricum, daca nu le ai tu pe 22 oricum iti fac ei acolo heloleucograma si probele de ficat si rinichi si ECG. Astea oricum o sa le faci la 2 sapt pe tot timpul trat.

    ReplyDelete
  53. Scuze daca vorbesc prea mult si dau prea multe explicatii, dar pe langa rolul de pacient mai si lucrez in domeniul medical.

    ReplyDelete
  54. Dai informatii complete si la obiect.
    Multumesc

    ReplyDelete
  55. Alexia imi poti lasa te rog o adresa de e-mail sa te pot contacta pt mai multe detalii? Multumesc anticipat

    ReplyDelete
  56. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  57. Sunt gata analizele pt Augsburg?

    ReplyDelete
  58. Toate de la synevo sunt in regula, valori mai mult decat normale..........valoarea se afla la mijlocul limitelor :) Sunt sanatoasa tun:)

    Nu mai am anemie sau carenta cronica de calciu (am avut astfel de probleme de la 16 ani)

    ReplyDelete
  59. Am crezut ca te referi la cele din Germania.....cand am zis luni 23

    ReplyDelete
  60. Succes tuturor!Multa sanatate!

    ReplyDelete
  61. Bafta la Augsburg. Sa ai 2 sapt usor de suportat.

    ReplyDelete
  62. Multumesc,

    Va tin la curent cu rezultate si costuri

    ReplyDelete
  63. Buna,

    Care ar fi evolutia si rezultatele obtinute in Germania?
    Multumesc din suflet pentru raspuns.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt in continuarea tratamentului.

      Am facut analizele obisnuite in ro (transaminaze hemoleucograma, creatinina, uree, calciu...) si toate sunt ok.

      Ma simt bine, am scapat de majoritatea simtomelor. Trebuie sa trimit sange in Germania pentru a vedea evolutia bolii

      Delete
  64. Cand am stat 2 sapt in Augsburg am stat la acest hotel
    http://www.ibis.com/gb/hotel-1092-ibis-augsburg-koenigsplatz/index.shtml

    A fost ok, aproape si ieftin

    ReplyDelete
  65. Buna,
    Pe 18 feb.am si eu programarea facuta la Augsburg dar nu mi-au zis sa trimit analize inainte.Eu le-am atasat pe mail analiza de la LYMEDIAGNOSTIC,care e pozitiva si intr-o luna m-au chemat. Vreau sa stiu in ce limba ati discutat simptomele ,ca eu cu engleza stau asa si asa .Si eu tot la d-na Rosca am facut tratament 3 luni,dar am facut o eruptie urata pe tot corpul si m-am oprit.Astept informatii.Merci.

    ReplyDelete
  66. Buna,

    Eu am vorbit in engleza dar am observat acolo o doamna care traducea din romana in germana. (era angajata la laborator sau ceva de genu deci nu e doctor)

    ReplyDelete