Doctori recomandati de mine

  • Eu nu sunt doctor si nu am nicio legatura cu medicina.
  • Cretu Carmen - Medic primar infectionist, Spitalul Colentina, Bucuresti
  • Dr Bozsik - infectionist, Ungaria- mailul la care raspunde : bbozsik@freemail.hu
  • Emilia Lungut - medic primar neurolog Spitalul Militar Bucuresti
  • Tatiana Rosca- medic primar oftamolog, neurochirurg, spitalul Pantelimon, Bucuresti

Saturday 24 December 2011

Sfarsitul rundei IV

Am terminat si runda 4.

Ma simt foarte bine si in continuare mananc o activia natur pe zi (pentru probiotice), in care pun o lingura de grau incoltit (e bun pentru vitaminele B care sunt "mancate" de antibiotice).

Mai mananc dimineata pe stomacul gol un gref (e bun pentru ficat)

-activia cu grau din comert nu e buna pentru ca are zahar

Pe 20 ianuarie ma duc la dr Rosca pt a-mi face trimitere la Moscu( am emotii)


52 comments:

  1. Domnul Moscu o sa va gaseasca spirochete la microscop, si cu bucurie va urma runda a 5-a. Nu vedeti ca va fraieresc ?

    ReplyDelete
  2. Important este cum ma simt. Si pot sa spun ca starea mea e mult mai buna.

    Ma intereseaza si rmn-ul intrucat aveam demielinizari active. Daca devin inactive, nu mai imi trebuie nimic.

    ReplyDelete
  3. nu e vorba de fraierire, e vorba ca spirochetele nu mor (doar) cu antibiotice indiferent cate runde facem.
    ce e asa greu de conceput ca pur si simplu bacteriile astea vor sa traiasca la fel ca si noi? ni se demonstreaza inca o data ca desi ne credem in "varful piramidei speciilor" pe Terra, pana si microorganismele unicelulare pot sa ne vina de hac.

    ReplyDelete
  4. Ce e greu de conceput e ca va lasati pe mana unui veterinar sarlatan, care e unul din cei doi-trei din lumea asta care gasesc bestiile alea la microscop.
    Aveti serologia pozitiva semnificativ (facuta la un laborator de incredere)? Daca nu, uitati de Lyme.
    Inca ceva: s-a demonstrat ca si in cazurile adevarate de Lyme cronic, care sunt extrem de rare (ceva gen 1 la un milion), tratamentul prelungit n-are nici un efect.
    Ati trecut de 3.000 de euro cheltuieli? Va recomand sa tineti chitantele,poate ve recuperati banii la proces, dupa ce se afla ca filmuletele cu spirochetele sunt aceleasi la diferiti bolnavi...

    ReplyDelete
  5. La incept (anul trecut) western bolt si elsa mi-au iesit intens pozitiv.

    Stiu cand m-a muscat capusa. Mi-a aparut semnul specific. (mai 2009)

    In plus am demielinizari active. Daca nu am lyme inseamna ca am SM care se trateaza cu betaferon injectabil o data la doua zile (costurile cu SM sunt mult mai mari)

    Toti care ajung la dr Rosca au anumite simptome de care vor sa scape ( eu am scapat de multe-anul trecut nu mai puteam sa merg- ameteam prea rau)

    Nu stiu daca antibioticele au fost cauza ameliorarilor dar eu o sa mai lupt cu boala asta (pe toate caile)
    Ce e mai important este ca observ o imbunat.

    ReplyDelete
  6. daca era vorba de alta boala, ce spune dl. Anonim ar fi de bun simt.
    problema e ca vorbim de Lyme - the fucked up disease. nu exista "laborator de incredere" (desi testele facute la fundeni au fost confirmate de teste facute in ungaria, germania, austria).
    inteleg totusi de unde suspiciunile si nelamuririle. din faptul ca ai citit doar versiunea oficiala care spune ca lyme se vindeca in 14 zile cu doze mici de antibiotic (omitand si faptul ca exista serologie fals-negativa pentru ca borrelia se ascunde in spatele biofilmului si astfel corpul nu produce anticorpi pe ea).
    inseamna ca toti ceilalti bolnavi "inchipuiti" de lyme (printre care si eu) au trecut dintr-o ciudata coincidenta de la starea de sanatate "de fier" la cea de bolnav grav in urma unei muscaturi de capusa.
    eu unul sunt 200% convins ca nenorocirea aia mica a provocat schimbarea in starea mea de sanatate si desi multi (din povestile pe care le-am auzit) renunta sa creada ca totusi o capusa i-a adus in starea in care sunt si se cauta de alte boli acceptand intr-un final noul diagnostic, eu n-o sa accept niciodata ca am sm, lupus, fibromialgie sau vreo alta boala autoimuna.
    acum, fiecare face ce vrea cu viata lui

    ReplyDelete
  7. "Eu n-o sa accept niciodata ca am SM sau fibromialgie". Ati pus punctul pe i... De altfel nici n-am gasit vreun forum romanesc de fibromialgie, desi daca-i iei la puricat 30% din bloc au toate criteriile diagnostice.
    "Daca nu am Lyme am SM,si-atunci ma costa tratamentul mai mult". Convenabil diagnostic... alt punct, pe alt i.

    Daca Lyme are o incidenta de 1/10.000, oare cate cazuri cu serologie negativa or fi, si ma gandesc cum naiba le diagnosticheaza cineva....
    Hai sa fim seriosi, sa ne uitam in carti si sa vedem cum se manifesta Lyme, inainte sa zicem ca ametelile sau ca ne fuge piciorul spre dreapta e din cauza ixodelor...

    PS 1. nu orice capusa da Lyme. 2. Doza de Doxiciclina e 200 mg, iar Amoxicilina nu mai mult de 3g, decat (probabil) daca e prescrisa de un oftalmolog. Sau un veterinar. care ambii risca puscaria pentru ca practica o specialitate (infectiologie) in care nu sunt acreditati.

    Daca nu ar fi dramatic ar fi aproape hazliu cum bietii oameni cred ca: au 3-4 coinfectii toate rare (am calculat cam o sansa la o mie de miliarde sa ai deodata toate bestiile pe care le gaseste veterinarul pe lama); ca au noroc pentru ca doctorul de animale are ochiul bun si stie o tehnica pe care nimeni in lumea civilizata nu o foloseste; tratamentele administrate sunt aberante, dar nu conteaza; in caz ca serologia e negativa, avem o explicatie: exista si cazuri din astea; tratamentele nu sunt eficace, nu-i nimic, mai merge o tura.

    ReplyDelete
  8. Imi dau seama ca sunt argumente in ambele tabere si cel mai bine e ca fiecare pacient sa isi aleaga tabara conform propriilor convingeri.

    Daca ne gandim ca nu ne vindecam pt ca ne tratam de ceva ce nu avem sunt sanse foarte mari sa nu scapam niciodata de manifestarile care ne deranjeaza.

    Eu am ales sa stau in tabara Lyme-ului si sa vad ce se intampla.

    Va tin la curent.

    ReplyDelete
  9. Moro (ex-anonimous)19 January 2012 at 00:56

    Vineri sa nu uitati de veterinar (Dr. Moscu).
    Sa-l rugati sa curete lentila microscopului cand va analizeaza sangele, altfel iar misuna toate animalutele alea pe-acolo.
    Nu de alta, dar ar fi rusine pt Dr. Rosca sa dea chix si cu a patra runda.

    ReplyDelete
  10. ce caterinca!:))
    Moro, de ce nu-ti faci tu un blog anti-lyme? ar fi fun sa mai citim si noi, astia prostii si naivii pareri cu adevarat pertinente si argumentate.

    ReplyDelete
  11. Eu am un an si 10 luni de tratament , dupa indicatiile din Ungaria . Ultima mea analiza la microscop (in Bucuresti ) este NEGATIVA. NEGATIVA !!!
    Daca cei despre care se discuta, risca puscaria , cum va explicati persistenta in a lucra ?
    Afirmatiile rautacioase pe care le-am citit nu au logica. Veterinarul nu da nici un tratament. Insirati niste cuvinte intr-o fraza doar din rautate si probabil din invidie.
    D-na dr. Rosca este nu numai oftalmolog ci si NEUROCHIRURG . Daca ar fi vorba de dorinta de castig , nu ar trata pe cei bolnavi de Lyme.
    Eu aveam diagnostic de SM . Dupa tratamentul cu antibiotic simptomele neurologice au disparut.
    In ceea ce priveste ideea de filme care se repeta , eu am 3 analize facute la dr. Moscu . Nici o imagine nu seamana una cu alta. Filmarile arata data si ora . Unele sunt realizate noaptea , foarte tarziu , si nu vad care ar fi motivul sa se lucreze la acea ora , daca filmele sunt copiate.
    Lentila microscopului nu poate influienta imaginea care se obtine prin vizualizarea unei picaturi aflata intre lama si lamela.
    Tot ce scrii , moro , este inexact si demonstreaza de fapt, ce fel de persoana esti.

    ReplyDelete
  12. Eu nu sunt anti-Lyme, sunt anti-escroci. Si s-a intamplat sa aflu de tarasenia asta acum doua saptamani, cand m-a contactat cineva care avea o tripla coinfectie acuta Lyme-Bartonella-Mycoplasma. Diagnosticata de Dna Rosca si video cu suspectii de la veterinar. Sansa sa ai o asemenea tripla coinfectie acuta e de 1 la 1.000 de miliarde. 1 la 1.000.000.000.000. Ne e caterinca, e pura matematica, inmultirea incidentelor bolilor. Apoi m-am plimbat pe net si n-am gasit nici un studiu publicat de Dna Rosca in ciuda numarului mare de pacienti. Si toate se invart in jurul a patru nume: Rosca, Boszik, veterinarul si un snapan care cica face medicina hiperbara. Patru stele. Niciunul internist sau infectiolog, adica Boszik nu stiu ce face ca meserie, dar am inteles ca sta cu ochii-n microscop. Niciunul nu stie, nu a fost format sa examineze un bolnav, sa vada boala sa dintr-o perspectiva globala. Apoi am observat ca oamenii au simptome vagi si nespecifice, pentru care si la 4 noaptea daca ma treziti va dau 20 de alte diagnostice posibile, 20 fiind obosit. Tratamentele nu merg, dozele nu sunt cele recomandate de conferintele de consens, mai vreti alte argumente sau nu e pertinent ce zic eu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca tot socotesti atat in medicina , ia fa-mi si mie un calcul si zi-mi ,care-i probabilitatea ca intr-o familie , doi copii de varste diferite proveniti din aceeasi parinti sa aiba unul SM si unul SLA ?
      Cunosc aceasta problema , pentru ca , FATA, care era diagnosticata cu SM , imi era colega de suferinta pe la usile neurologilor.
      Diagnosticul ei de SM ,ca si al meu , a fost pus cu multi ani in urma , dar asta vara ,cand FRATELE EI a inceput sa schiopete si i s-a pus diagnosticul de SLA a determinat-o sa creada ca poate eu am dreptate , si ar trebui sa se verifice de borrelia.
      ASTEPT CU INTERES REZULTATUL PROBABILISTIC AL ACESTEI SITUATII!
      Si ca sa nu te las cu intrebari : au fost diagnosticati in Austria cu Lyme. Acum , regreta doar ca nu a avut curaj sa mearga cu mine in Ungaria ,atunci cand am fost eu.

      Sustii ca nu se transmite micoplasma prin capusa , so what ? Poate o avea inainte sa fie muscat/a de capusa ! Mai vrei idei ? Poate are pasari , papagali de colivie , sau a fost la cineva care avea pasari si uite asa a luat si micoplasma !

      Cei ca tine ati fost formati sa examinati bolnavii ? ATUNCI DE CE DRACU FACETI ATATEA GRESELI IN DIAGNOSTICE ?

      Delete
  13. Rog gazda sa ne puna filmuletul cu spirochetele astea nemuritoare si ce contine runda V.
    Nu de alta dar nu vreau s-o scap pe domnisoara care se plimba in ring cu panoul care anunta runda urmatoare.

    P.S. Nu-i mai caterinca decat bazaconiile cu regimul si cu religia, ambele se pare complet ineficace pe Borelliacruela.

    ReplyDelete
  14. Moro, eu cred in continuare ca nu ai citit suficient si ca ai o fixatie. 90% din populatie are in intestinul gros giardia iar la o mare parte din ei mai gasesti si o candidoza scapata de sub control, niste toxoplasmoza si organisme gen micoplasma. Deci direct cel putin 3 bacterii aflate fix in acelasi mediu la acelasi moment. Care-i treaba ca nu inteleg?
    daca te musca o capusa si ai norocul sa-si descarce in circuitul tau continutul stomacului e normal sa ai 2,3 sau chiar 4 coinfectii + giardia, toxoplasma, etc.
    Daca nu ai gasit studii de-ale dnei dr. Rosca, incearca si cauta Burrascano Jr, Donta, Eva Sapi precum si multi alti 'escroci' care sustin ca Lyme este o infectie persistenta cu spirochete si cel putin o coinfectie (cu care spirochetele colaboreaza strans).
    Infectionistii la care te-ai astepta sa-si dea cu parere, 'abar n-au de boala asta pentru ca nimeni nu le-a spus de ea.
    Eu insa le propun lor, celor vehementi, ca nu exista asa ceva si chiar si tie sa va lasati ciupiti de niste capuse si apoi sa ne demonstrati ca v-ati vindecat si nici vorba de borrelia in sange.
    Daca voi faceti asta, eu unul ma duc la absolut toate specializarile medicale (inca o data) si accept cele 18 diagnostice, voi lua 40-50 de pastile pe zi pentru fiecare din diagnostic iar daca ma vindec, promit sa-mi dedic toata viata pentru a demasca escrocheria lyme.
    facem pactul asta?

    ReplyDelete
  15. Anonimous, daca ultima microscopie e negativa nu inseamna ca e negativa... ci ca doctorul de catei nu a mai prins spirochete in camp. Ciudat, daca serologia e negativa oamenii nu cred,daca smecheria cu microscopul iese negativa, hurrah!
    Cat despre SM, fereasca Dumnezeu sa aveti, boala evolueaza in pusee, cu interval liber variabil, pot trece si cativa ani pana la urmatorul puseu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca microscopia este negativa inseamna ca nu da acelas film la toata lumea si nu "te pastreaza bolnav " , cum ai sugerat tu.
      Eu NU MAI AM nici un simptom ,iar inainte de acest tratament cu antibiotice starea mea era grava . Nu aveam pusee ci o incoordonare care se accentua intr-un ritm ingrijorator.Cu toate acestea mi s-a pus diagnosticul de SM.
      SM -ul este un SINDROM pe care incompetentii se multumesc sa-l numeasca DIAGNOSTIC.
      Spune-le celor care te-au angajat "sa te scapi la tastatura " ca s-au trezit cam tarziu ! Acesti doctori au deja rezultate bune si clare iar tratamentul functioneaza . Cei ca mine sunt dovada! Iar cei ca mine au si acte cu diagnosticele gresite puse inainte de acest tratament , diagnostice care aproape ca ne-au distrus viata .

      Delete
  16. Pai NU credem serologia negativa pentru ca avem UN MOTIV pentru asta! wtf?
    Unu' la mana, majoritatea testelor indirecte/anticorpi se fac cu reactivi pentru borrelia burgdoferi (specia americana) sau cu reactivi slabi si ies negative.
    Doi la mana, borrelia are capacitatea de a se acoperi cu proteine specifice corpului uman (o data la 3-4 zile) pentru a pacali sistemul imunitar. crezi ca v-a existat un raspuns IgG IgM in cazul asta?
    Trei la mana, pe langa spirochete, borrelia mai are cel putin doua forme cyst si biofilm sub care sistemul imunitar nu le simte prezenta si deci nu emite "soldatei" pentru ele. in cazul asta, crezi ca iese ceva prin metoda indirecta?
    Vreau argumente, cand aduci acuzatii atat de grave vii cu niste argumente, nu? ai facut un test "in orb" in secret aplicat dr. Moscu si ti-a confirmat temerile?
    Ia un grup de 12 persoane, imparte-l in doua. Primul grup e cel al 'bolnavilor' cu tot felul de simptome si fara un diagnostic si tratament eficace, al doilea grup cei pe care esti sigur ca-s sanatosi atat dpdv al simptomatologiei cat si a testelor facute la minim trei clinici din romania si din afara. Trimite 12 probe la cabinetul veterinar, eventual spune-le ca toate apartin unor pacienti muscati de capusa si vezi ce rezultate primesti. Daca toti au spirochete e cum zici tu (sau cum zice dr. Ion cum ca toata lumea e infectata), daca ai minim 4 negative atunci .... joc de glezne! :)

    ReplyDelete
  17. Pana la urma totul se reduce la

    1. Sufăr de o boala (RMN-ul si PEV-ul au aratat-o foarte clar). Sa o numin boala X

    2. Tratamentul recomandat de dr Rosca are efectele scontate care se observa in analize (PEV s-au normalizat, un oftalmolog care nici nu a auzit de Lyme si la care m-am tot dus la un interval de 2-3 luni mi-a zis ca nervul ochiului arata din ce in ce mai bine si tensiunea oculara s-a normalizat - ultima oara mi-a zis ca nervul optic a revenit la normal)

    3. Nu ma intereseaza ce boala am. Ma intereseaza sa ma vindec. Si pana acum am impresia ca sunt pe drumul cel bun.

    Nimeni nu da bani pe un tratament medicamentos daca nu sufera de nimic

    ReplyDelete
  18. OK, exista pseudo-SM care se manifesta ca Lyme. Sper sa fie cazul dvs. Nu ziceti nimic de LCR (lyme sau nu? banda oligoclonala sau nu?), dar nu mai are rost sa intram in detalii.
    Tratamentul indicat de experti pt neuro-lyme e de 21-28 zile.
    Pana la urma, cum ziceti, important e sa fie happy-end.
    Dar in opinia mea moscuscopia n-o sa bata niciodata serologia, decat daca o sa vad un studiu serios publicat de dansul, cu date verificate de experti.

    ReplyDelete
  19. Raspuns la celalalt post - candidoza nu scapa de sub control decat la imunodeprimati sau daca mananca oamenii antibiotice cu paine, toxoplasmoza nu se trateaza decat la imunodeprimati (din aia adevarati), micoplasma trece si fara tratament.
    90% din populatie are giardia, c'mon, ce e aici, Divertis-show ? Sau gradinita clasa mica?

    ReplyDelete
  20. Cunosc un copil de doctor neurolog diagnosticat cu SM si care a inceput sa se trateze de Lyme.

    Este posibil ca Lyme-ul sa fie boala reala si SM-ul imaginara?

    Nu am facut LCR

    Neurologul la care m-am dus cand mi-a amortit jumatate din corp, cand a vazut western blot intens pozitiv pe Lyme a zis ca nu e necesara punctia,

    ReplyDelete
  21. Apropo de candidoza....sufeream de asa ceva de pe la 15 ani si acum dupa pumnii de antibiotice mi-a trecut.

    ReplyDelete
  22. Ce sanatate paradoxala aveti!

    ReplyDelete
  23. http://www.cpnhelp.org/karls_treatment_of_ms_via

    daca sti engleza citeste asta, este un articol despre tot felul de "sarlatani" din america care folosesc mult mai multe antibiotice la un loc decit "sarlatanii" din ro. Diferenta dintre acesti sarlatani, cu diploma, si sarlatanii cu diplome si titluri ca ale tale, care cer sute de analize imune si prescriu tot felul de tratamente sub forma de studiu cu medicamente de mii de euro, pentru boli de etiologie necunoscuta, este ca astia chiar trateaza, mii de pacienti, iar voi ceilalti o frecati pe internet!

    Cred ca va cam ploua in gura!

    ReplyDelete
  24. Interesant. One in a million.
    Tipul din film s-a vindecat dar nu stim de ce boala, right? Ori am citit eu in diagonala si mi-a scapat ceva, ori am citit bine si neam de neamul lui n-a avut vreun test pozitiv pt Lyme.
    Sa inteleg ca si in America sunt vraci zarghiti? Or fi rude cu astia de la noi?

    ReplyDelete
  25. Dupa ce am citit mai multe marturii, pot sa accept ideea ca Dr. Rosca e bine intentionata. Din pacate aplicarea in practica lasa de dorit. Lasand la o parte faptul ca nu are nicio competenta recunoscuta in infectiologie (la urma urmei avem dreptul sa ne schimbam meseria cand vrem, poate chiar e indicat – pentru cei care pot sa o faca cu succes), majoritatea cazurilor expuse pe www sunt tratate aproape barbar, dispretuind guidelines-urile scrise de oameni cu experienta in materie. Nu mai revin, dupa cum nu mai revin nici peste aberatia cu coinfectiile acute (de la animale diferite), risc sa plictisesc.
    Pacientii par extrem de motivati si vor toti sa aiba Lyme. E extrem de convenabil ca se gasesc in literatura descrieri de cazuri dramatice, dar nu trebuie uitat ca sunt extrem de rare, si ca e improbabil sa se fi aglutinat toate cazurile bizare in Romania. Faptul ca uneori serologia poate fi negativa, iarasi convine de minune. Avand in vedere lista impresionanta de simptome puse pe seama Lyme, daca acceptam ca nu mai conteaza rezultatul serologiei, 98% din populatie are Lyme… sa fim seriosi. Cum se face ca mai exista pensionari pe lumea asta?

    De fapt cheia aici sta in moscuscopie. E examenul care ii da gata pe toti. Totusi, repet, domnul care se ocupa de catei nu a publicat nimic, nici un studiu despre oameni, ceea ce e cel putin ciudat. Se pare ca e singurul din tara care se ocupa cu tehnica asta (ciudat de simpla), iarasi convine de minune. Daca bolnavii si-ar putea lua picatura sa mearga cu ea la alt laborator sa li se confirme ce se vede, ar fi alta poveste… La urma urmei Dr. Rosca poate fi indusa in eroare de rezultatele moscuscopiei. Moscuscopia nu e agreata de experti pentru ca se considera ca daca asa un examen pune in evidenta spirochete, e aproape imposibil ca serologia sa nu fie pozitiva, avand in vedere cantitatea mare de spirochete care ar trebui sa misune.

    In incheiere, ceva extrem de simplu si graitor. Ii rog pe cei care merg la Dr. Rosca sa rememoreze imaginile din sala de asteptare. Ce fel de populatie este acolo? Daca ne gandim logic, cei mai expusi la capuse sunt copiii si batranii, ei stau mai mult pe-afara, prin parcuri, paduri, iarba, etc. Deci in mod normal ar trebui ca toate varstele sa fie reprezentate in mod aproape egal, cu o predominanta pentru copii si batrani. La fel si repartitia pe sexe, ar trebui sa fie 50/50. Sa nu-mi spuneti ca s-au vorbit capusele intre ele si ataca numai femei de 25-40 de ani (majoritatea cazurilor de pe net sunt descrise de femei tinere) care lucreaza intr-un birou sau o banca. E simplu, daca imaginea rememorata va aduce in prim plan 40% din pacientii din sala de asteptare corespunzand profilului asta (F, 25-40), mergeti acasa si aruncati pastilele la cos (cu exceptia celor cu serologie Lyme cu adevarat pozitiva). Daca profilul corespunde, cu parere de rau, cele cu serologia negativa sunt rugate sa consulte un psihiatru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dedicatie speciala : raspuns primit din Austria :

      "Lyme , ALS, Control
      After ceftriaxone+tinidazole+azithromycine treatment propter different osteo-articular
      and neurological (n.olfactorius et optici et vasculopathia oculi) symptoms and positive
      DFMicroscopic test (DR.MOSCU OCT 2011.) was taken blood sample . .......
      Diagnosis: Lyme (with mycoplasmosis chronica )."

      Dupa cum reiese , cei de acolo il cunosc pe dr. Moscu si nu se simt DERANJATI .
      DE UNDE STII CINE STA LA RAND LA DR. ROSCA ? Si sa nu-mi povestesti de pacientul care te-a contactat ...bla, bla, bla ...Facem o statistica , o alta probabilitate PE BAZA UNEI SINGURE PARERI ?
      De ce nu ai curajul sa spui ca ai fost pe acolo , ca n-ai nici o treaba cu medicina , si ca esti intr-o mare dilema !Iti cauti motive ca sa nu crezi ca ai in sange ceea ce se vede pe filme.Ti-e frica , nu-i asa ? Si inca nu stii clar pe cine sa crezi .Fa-ti si aplica-ti asupra ta cata probabilistica vrei pentru ca :
      O SA TE LAMUREASCA TIMPUL !
      Esti asa de pornit /a sa ponegresti incat nici macar nu citesti atent/a informatiile . Blogul asta este scris de o persoana care a fost tratata initial de infectionisti ! Cand n-a vazut rezultate a schimbat "barca ". A fost tratata conform "guidelines-urile" dar tot catre dr.Rosca s-a indreptat in final.
      Si sa nu uit ! Ai mancat vreodata carne de porc ? Sa stii ca pentru a se stabilii daca are sau nu trichineloza ,de cele mai multe ori , VETERINARII UTILIZEAZA MICROSCOPUL! Crezi ca trebuie facuta serologie ? Eu zic sa incepi o campanie impotriva controlului alimentatiei facute de veterinari . Cam tot ce pui pe masa , ca sa mananci , se verifica de catre un veterinar.
      AU MULTA SCOALA ,IN LUCRUL CU MICROSCOPUL.
      Eu zic sa te lupti sa se aplice serologia in toate domeniile si uite asa devenim toti vegetarieni , faci o fapta buna ,si salvezi toate animalele , ca la cat sunt de exacte aceste teste o sa dea faliment toata industria carnii si-o sa ne-mbolnavim pe capete.
      Sanatate !

      Delete
  26. Nu inteleg de ce s-au incins spiritele...

    Pana la urma fiecare se trateaza de ce boala vrea , cum vrea.

    Important este sa ne vindecam.

    Daca simt ca ma vindec cu un pahar cu apa pe zi timp de 30 de zile, asta o sa fac.

    Iar eu simt ca ma vindec cu antibioticele prescrise de dr Rosca.

    Moro sa inteleg ca esti asa suparat pentru ca ai avut o experienta negativa cu aceste antibiotice, sau cunosti pe cineva care a avut......altfel nu inteleg inversunarea.

    ReplyDelete
  27. Problema ta cu varsta se explica prin faptul cainainte de 90 boala asta nu exista in cartile de medicina,

    Asa ca cine avea boala in copilarie a fost diagnosticat gresit si acum dupa 20 de ani de boala, daca a avut noroc a ajuns la dr Rosca

    Eu de mica tot umblu prin spitale cu diferite diagnostice....aici s-au cheltuit cei mai multi bani.

    am avut noroc ca am fost in locurile unde umblam in timp ce eram copil si m-a mai muscat o capusa (asa mi-a iesit pozitiv in serologie).

    Altfel, acum as fi fost pe betaferon, o data la doua zile

    ReplyDelete
  28. Moro, eu iti inteleg consternarea dar generalizarile pe care le faci nu-s argumente.
    Eu unul sunt B, 29 de ani si ies des in natura, amicii mei care au si ei lyme au aproximativ acelasi profil. Cu totii am gasit capusele pe noi si mai toti am dezvoltat simptome intre 3 saptamani de la muscatura si 6 luni. Cu alte cuvinte muscatura de capusa si spirochetele/coinfectiile sunt pure coincidente, nu? adica niciunul din noi n-are lyme ('moscuscopia' fiind o frauda) toti avem mai degraba un reumatism, o disfunctie autoimuna, o scleroza aparute asa, din senin in toiul unei vieti sportive/ponderate.
    De mentionat ca toti au raportat progrese majore dupa antibiotice.
    Sa nu uitam ca in ultimii ani, in fiecare we orasele se golesc si zeci de mii de oameni pleaca la mare, la munte, la peste, in delta, dorm la cort, urca pe munti (doar vezi explozia de bloguri 'de munte'). pe vremuri intalneai 2 oameni pe jepii mici, acum intalnesti 20. e normal ca boala lyme sa apara in floarea varstei cand esti cel mai activ (de altfel, daca urmaresti profilul pre-lyme al pacientilor descoperi ca multi au fost si sutn oameni f. activi).
    Probabil ca \nemultumirile tale\ vin din cauze mai degraba personale decat stiintifice (or altfel nu-mi explic cum poti s-o tii una si buna ca situatiile de spirochete + coinfectii sunt 1 la 1 miliard cand sute de mii de americani sunt descoperiti exact cu schema asta de bacterii in fiecare an) si mai ales MII de romani 'se cauta' de toate bolile posibile si urmeaza tratamente care nu dau niciun rezultat fara sa fie testati si pentru borrelia&co.

    ReplyDelete
  29. parca Rosca era mai sus o sarlatana? dintr-un grup de excroci! Acum saraca greseste?

    Eu nu sint medic ca dvs dar lucrez pe terapie intensiva, si de acolo il stiu pe dr. Ion! Cind mi-a orbit sotul si pe rmn apareau leziuni de demielinizare m-am dus la el! M-a trimis la acei medici deosebiti pe care ii numiti excroci si am luat cu mare incredere sulodexidul prescris, pe care dvs, in marea stiinta de care dati dovada il numiti anticoagulant. Probabil ca la facultatea la care ati invatat, daca cumva ati terminat una, au uitat sa va invete diferentele dintre anticoagulante si antiagregante plachetare. Oricum nu cred ca este vina profesorilor pentru ce iese din facultate.

    De la Dr. Rosca m-am intors cu un diagnostic imunologic de borrelioza cu specia garini. Stiu ca inca n-ati auzit ca medic de aceasta specie, dar sa nu va simtiti rusinat ca nu sinteti singurul, mai mult chiar majoritatea colegilor dvs de facultate nu au auzit! si asta pentru ca Dr. Ion a vrut sa aiba si parerea unui medic primar specialist in neurochirurgie (daca nu sti ce este aceasta specialitate incarcati pe google) si medic primar oftalmolog, iar cu tratamentul acesta de multe antibiotice acum sotul meu vede.

    Nici pe mine si nici pe sotul meu nu ne-a muscat capusa, dar atit eu cit si el avem serologia intens pozitiva. De ce? daca borrelia nu se da?

    Poate ca burgdorferii, de care am inteles ca rar ati auzit si dvs, o fi cum spuneti, dar de garini sau afzeli se pare ca n-aveti nici cea mai mica idee!

    ReplyDelete
  30. teoriile si statisticile astea pe care le expuneti pleaca de la niste calcule gresite rau! Daca borelia nu se da prin capuse ce te faci?

    ReplyDelete
  31. Din wikipedia, cine are urechi sa auda. E stiinta, nu lobby.

    While there is general agreement on the optimal treatment for early Lyme disease, there is considerable controversy over the existence, prevalence, diagnostic criteria, and treatment of chronic Lyme disease.[215][228] The mainstream view is exemplified by a 2007 review in the New England Journal of Medicine, which noted the diagnosis of chronic Lyme disease is used by a few physicians despite a lack of "reproducible or convincing scientific evidence", leading the authors to describe this diagnosis as "the latest in a series of syndromes that have been postulated in an attempt to attribute medically unexplained symptoms to particular infections."[189] Most medical authorities agree with this viewpoint: the IDSA, the American Academy of Neurology, the CDC, and the NIH advise against long-term antibiotic treatment for chronic Lyme disease, given the lack of supporting evidence and the potential toxicities.[84][218][219] A minority view holds that chronic Lyme disease is responsible for a range of unexplained symptoms, sometimes in people without any evidence of past infection.[228] This viewpoint is promoted by many patient advocates, notably an advocacy organization,[215] the International Lyme And Associated Diseases Society.[216] Groups of patients, patient advocates, and the small number of physicians who support the concept of chronic Lyme disease have organized to lobby for recognition of this diagnosis, as well as to argue for insurance coverage of long-term antibiotic therapy, which most insurers deny, as it is at odds with the guidelines of major medical organizations.[228][229]

    Major US medical authorities, including the Infectious Diseases Society of America, the American Academy of Neurology, and the National Institutes of Health, have stated there is no convincing evidence that Borrelia is involved in the various symptoms classed as chronic Lyme disease, and advise against long-term antibiotic treatment as ineffective and possibly harmful.[84][189][218][219] Prolonged antibiotic therapy presents significant risks and can have dangerous side effects. One death has been reported from complications of a 27-month course of intravenous antibiotics for an unsubstantiated diagnosis of chronic Lyme disease.[220]

    ReplyDelete
  32. isda??! e clar ca nu ai inteles nimic. multa bafta! si incearca ilads totusi.

    ReplyDelete
  33. Si ce n-ai priceput? IDSA se cearta cu ILADS si fiecare zice k el are dreptate!

    IDSA si AAN cu fosilele lor iar ILADS cu Donta si Burrascano! cu 10 ani ani in urma erau putini, acum din ce in ce mai multi! Parca cu citeva 100 de anii mai toti profesorii si academicienii ziceau k daca pamintul s-ar invirti, ar suiera vintul. Apoi a venit unul si inca unul, pe al treilea l-au ars de viu, iar acum daca zici k pamintul nu se invirteste te iau de sifilitic! Oare de unde o veni expresia asta? k esti sifilic! si ce inseamna?

    Moro de ce nu ne povestesti din experienta ta cu reprezentantii firmelor farmaceutice? Eu mi-aduc aminte de o poveste cu unul care propovaduia punctia hepatica, doar doar o iesi de o terapie cu interferon, iar recompensa pentru cel care scrie reteta era pe la 1000 de euro. Parca tu ne povesteai de aranjamentele dintre medic si firma de medicamente!

    Borrelia, cefort, serios? Pai parca zici ca lucrezi prin tari straine, ori crezi tu k pe la aia da cineva cefort? facut la noi la Iasi nu? Eu cred ca rocephin... ce nume gingas nu?

    Corect este chiar suav ce zice IDSA, mai ales k daca dai o reteta cu tetraciclina ei cam 10 euro, pe reteta, dar daca pui o perfuzie cu rocephin sar asa catre 30 de euro, oficial, pentru perfuzie, k inoficial rocephinul era cam 34 de euro gramul, iar din banii astia cam 14 euro se intorceau la perfuzist: azi un endoscop miine un ecograf, iar la astia asa mai activi, nu ca tine cu 3,5 pacienti pe an ci cu citeva zeci o excursica mica de 5 stele... Unde era Aida, la urologi parca, Malta daca nu ma insel erau aia cu tanakanul, boca raton si lista e lunga.

    Sau de astea n-ai auzit. Acum s-au dus dracului si licentele astea si Iasul face cefort cu 18 lei gramul, probabil k or da si aia un leu pe gram si sint curios la ciprinol oare cit sare la gram, 1 ban? Sau poate prinzi 2 zile la ciamurlia, cazare in cort allinclusive!

    Da de avonex, embrel, copaxane ma gindesc k ai auzit! Oare cit iti sare cind prescrii?

    Nu de la pacient, k astora li se explica suav k daca vor in program spaga e mica asa citeva sute, 2-3, k lista e lunga si daca vor compensat e complicat, ci de la concerne. Sau ce bine e cind pacientul asa cu o boala nashpa si a dracului de idiopatica vine miine o companie cu un medicament nou si neomologat si zice baga 100 de idiopatici dastia cu medicamentul nou si cecul asta cu 100x100 sau 2 sau de ce nu 1000, daca mai esti si profesor, e al tau! Povesti de-astea n-ai auzit? Atunci inseamna k mai mult de invatat!

    Moro cea mai tare era aia cu remenistul nu! Bai ma intreb cum dracu au modificat astia dicomul cu fotoshopul? E tare nu! Eu cred k daca ar merge si-ar lua romanii la rmneuri si am avea numai punctulete multe si albe pe flairuri, de ar lua razna si neurologii!

    repede fugi la guugle sa vezi ce-i aia!

    Bai Moro da aici oamenii te intreaba niste lucruri asa mai concrete si inloc sa raspunzi dai cu linkuri, sau ti s-a cam inmuiat. Vad k la inereuri si cumarinice te pricepi, da pe aia cu sulodexidum o cam dai cotite.

    Cam asa e cu anticorpii astia Moro, ei apar specific atunci cind apare si cite o bacterie, indiferent care ar fi aia, iar daca ii gasesti atunci pe siteul ala e si bacteria cautata si nu nushtiu ce boala autoimuna!

    ReplyDelete
  34. Anonymous, cu anticoagulantul recunosc ca nu am dreptate. De fapt o pacienta spunea ca i s-a prescris un anticoagulant oral, am presupus ca e vorba de un derivat coumarinic necunoscand alta clasa. De aceea eram virulent. Nu cunosc Vessel-duo, dar nu e din clasa respectiva. Mea culpa.
    Din discutiile purtate pe doua forumuri am invatat destule, profesional si uman vorbind. E interesant sa remarc ca oamenii sunt bine instruiti si cunosc boala asta mai bine decat majoritatea medicilor. Argumentele sunt bine prezentate si greu de combatut.
    De exemplu am invatat ca medicina hiperbara se poate aplica in boala Lyme, chestie de care habar nu aveam.
    In fine, imi pare rau ca am vorbit despre sarlatanie sau incomopetenta, mi se pare acum evident ca nu aveam destule argumente, dacat cele legate de nerespectarea guidelines-urilor. In acelasi timp, daca "moscuscopia" se dovedeste fiabila si rezultatele pot fi verificate, ar fi cu adevarat revolutionar in medicina. Astept cu interes studii publicate in reviste de specialitate. Pana atunci imi pastrez dubiile, dar imi retrag acuzatiile, care au fost exagerate.

    ReplyDelete
  35. Nu e nimic rau ca un medicament sau altul nu e in Franta cunoscut sau folosit, se intimpla! Dar sa ne intoarcem la statistici, ca matematica vad ca va place si sinteti tare!

    Parca spuneati ca borrelia este 1 la 1000! O fi asa, adica chiar s-ar putea sa aveti dreptate, dar ca o statistica sa fie si exacta, poate spuneti pentru ce specie de borrelia este valabila afirmatia?

    Daca va referiti doar la burgdorfer, atunci in cabinetul in care lucrati la 4,5 cazuri de LYME cu burgdorfer/an ar trebui sa fie 450 de cazuri de Lyme cu afzeli si garini, pentru ca aceleasi surse pe care le citati zic de ponderea aceasta! Deci de la 1/1000 am ajuns la 1/100, pe linga faptul ca din mia aia de pacienti pe care o tratati pe multi ii trimiteti acasa aiurea, pentru simplu fapt ca dvs de garini n-ati auzit! Acum nu ca le-asi plinge de mila francezilor!

    La micoplasme situatia este asemanatoare, probabil ca ati auzit de hominis si este posibil ca ponderea acesteia sa fie doar de 1/1000, dar ureaplasma tot o micoplasma este si asta e ceva mai frecventa de 1/1000, iar pneumonie si baumani au si ele o pondere asemanatoare, deci am ajuns undeva la 1/200, ati fi tentat sa credeti Dvs. Dar ce te faci cu hemobartonela, care tot o specie de micoplasma e, si chiar foarte raspindita.

    Este insa nu mai putin adevarat ca o mare parte dintre micoplasme, care reprezinta zeci bune de specii, nu sint neaparat patogene pentru om, dar la fel de adevarat este ca acele specii patogene, la fel ca si boreliile, clamidiile nu trec de la sine, asa cum incercati repetat sa sugerati, oare dupa care guidelines? ale francezilor?

    Dar poate ca natia franceza de cind este tratata din ce in ce mai mult de medici romani a atins acel nivel de evolutie incit infectii cu borrelia sau micoplasma sa treaca de la sine!

    Chiar ca merita sa traiesti in Franta!

    ReplyDelete
  36. Termenul "lyme" inglobeaza toate speciile respective, iar serologia le depisteaza pe toate cu o sensibilitate de 90%.
    Da, atat micoplasma, cat si bartonela se trec si fara tratament, cu rare exceptii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Explicati , va rog , mai pe larg.

      Delete
  37. Serologia la ce? De ex. in Ro serologie la spielmanii nu exista! Termenul o ingloba aceste specii, dar daca testul nu le inglobeaza, cine e un dobitocul? Nu cumva medicul care cere testul si nu stie ce specii contine si trage concluzia ca pacientul n-are nimic?

    Dar vad ca faci progrese doctorase! Bun, deci ne-am convins cum e cu borrelia care parea ca trece de la sine. Hai sa vedem cum este cu micoplasma asta care trece asa de la sine!

    Iar intrebarea se pune care micoplasma trece de la sine. Acum doar un doctoras de Franta nu cred ca n-a auzit de ureaplasma? O trece? n-o trece? sau tre sa-i dam antibiotic. Daca tot esti pus pe invatat ia da un guugle cu CISTITA INTERSTITIALA si minociclina, si ai sa gaseste pe NIH tratamentul acesteia care se intinde pe 2 luni de doxi sau mino! Asta tot spontan trece? Americanii in studiul acesta prospectiv vorbesc de citeva sute de cazuri, iar la PCR ce crezi tu ca au gasit? Micoplasma?, dar de care te sa las sa mai citesti!

    In Franta sa cistigi 60.000 de euroi este usor, ca acolo orice doctoras daca lucreaza ii cistiga, dar daca vrei sa vii in Romania, sa cistigi 20.000, tre sa stii carte, ca altfel ti-o furi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebuie sa incep 28 zile de ceftriaxona IV,spune-mi si mie cum ai facut cu injectiile,daca ai avut branula si la ce perioada se schimba.cum ai suportat aceasta perioada?Multe clinici nu vor sa monteze branula si sa pleci cu ea acasa,spun ca este pericol de infectie.cat costa sa faci aceste injectiiz?Poate unii considera ca sunt intrebari jenante despre pret ,dar tratamentul este si asa f, scump.ceftriaxona nu este compensata plus restul vitamine,silimarina etc.

      Delete
    2. Daca in practica cotidiana aveti norocul asta, sa va loviti de atatea cazuri rare, va felicit. Norocul tine cu cei puternici. Eu de cistita interstitiala am auzit odata la radio, credeam ca era mai frecventa la pisici (dar nu ma bag in domeniul asta, ca sa nu fiu acuzat ca practic ilegal medicina veterinara).
      In rest n-am auzit sa fi murit cineva mancat de micoplasme. Iar buncii nostri sunt proba vie ca lyme-ul comunist trecea si fara tratament (uneori, nu intotdeauna).
      Insa lyme-ul asta tipic romanesc, mai capitalist, cu serologie negativa pare insa foarte rezistent si inteleg ca necesita un arsenal adecvat. Ghinion.

      Delete
    3. Cistita interstitiala mai mult la pisici ? Esti deplasat rau !
      http://www.google.ro/#hl=ro&cp=22&gs_id=3y&xhr=t&q=cistita+interstitiala+cronica&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=cistita+interstitiala+&aq=0&aqi=g4&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=5530e8ae50fff6da&biw=1366&bih=639
      Ce fel de medicina ai facut ?
      Sau esti un pervers misogin care numeste femeile , pisici!

      Delete
    4. Bai moro esti k riia! sau k borelia! Nu mai scapa omu de tine!

      k n-ai auzit tu e una, da nu-i de mirare k tu de multe n-ai auzit: vessel, garini , afzeli...sau cistita interstitiala

      bai Moro ia zi tu cum vezi asta:

      un pacient se duce cu leziuni de demielinizare grave, nashpa, in carucior gen SM sau poliradiculonevrita sau chiar SLA, K SIMPTOMATICA K LA CARTE, RMN cu tot ce trebuie la un medic bun, dasta tare de bucuresti, unu asa k tine sau mai bun, un profesor de neurologie tare

      sau un pacient cu dureri articulare si leziuni inflamatorii, biochimia nashpa, vine asa la unul k tine sau mai bun sa zicem o profa de reumatologie, una daia tare din bucuresti cu coc si unghii rosii cu o droaie de mucosi dupa ea.

      si voi toti astia stiitorii ce ziceti: nasol, e groasa rau, aici tre o droie de analize d-alea imune, multe de tot, pe bani grei ca numa la Paris se fac, dar cum voi stiti si de borelii o auzi pe profa ca tipa BAAA ia vezi si fa un VDLR (cred ca stii ce-i ala) si un d-ala, cum ii zice? A, WB, asa d-ala de capusa!

      Si vine VDLR-ul negativ, dar WB-ul, adica serologia aia sensibila bine, negativa, pentru ca este facuta doar pe proteine specifice de burgdorferi, dar cum nici tu si nici profesorii astia minunati n-ati auzit de garini sau afzeli, credeti ca asta este. Nu? Negativ! SI? pai ce si taica: 5 ani de medrol, baga si metrotrexat, rapid interferon ca daca nu moare, dai cu de toate cit mai mult si cit mai lung. Da asa cu explicatii: astea-s boli grave! mii de savanti se ocupa de ele da sint asa de nashpa ca nici unul nu stie de la ce vin, vin asa ca o pacoste. Ia matale ce-ti dam noi ca aste e bun iar daca mori nu conteaza ca oricum n-ai nici o sansa sa scapi!

      acum te intreb eu mai Moro cum sa-i zici la neuroOlogul sau reumatologul sau la MoroN-ul ala care finca n-a stiut de o bacterie a nenorocit, nu unul ci mii si mii de pacienti cu terapii imunosupresoare, biologice, imunomodulante total aiurea:
      1. excroc, sarlatan? nu k saracu n-a stiut!, de unde dracu prostu sa stie daca n-a avut de unde sa invete, amaratul
      2. bou? nu ca jignesti animalul, adica boul, si ala n-are nici o vina sa-l compari cu profi asti din ro., sau chiar si cu tine
      3. idiot, cretin, timpit? nu k n-ar fi civilizat. si apoi ce vina are daca sa zic guides... cum le zici tu la alea? Daca acolo zice ca negativul e negativ GATA neica! Dar acolo nu zice ca PENTRU PROSTI dastia ca tine si cum sa faci testele...

      Da ce ar fi daca s-ar numi asta culpa medicala grava si daca toti pacientii astia distrusi de ani de terapii imunosupresoare total aiurea s-ar duce la tribunal sa-i dea in judecata atit pe specialisti lu peste care n-au fost in stare sa faca un WB k lumea cit si pe tine ma!

      Ce-o sa ziceti la tribunal k voi sinteti mai prosti si n-ati auzit de garini sau afzeli? N-ar trebui k toate daunele pe care le sufera pacientul dupa ani de cortizon sa le platiti voi ma? Bravo Moro, paote te aud si pacientii din Romania si string facturile, analizele, anii de terapii aiurea, leziuni rezultate si incep sa-i dea pe excrocii astialalti in judecata. Sa vedem ce faci atunci?

      Da auzi bai Moro, ia sa vedem un pic acum k ti-a revenit cheful cum e ma cu pisica si cistita.

      Pai ce te faci ma daca vine una la tine cu cistita? Urocultura, bun, dar daca iese negativa? Stiu deja: te gindesti la fungi sau bacterii agresate de antibiotice, bun nu gasesti nici d-astea. Ce faci?, stiu te gindesti ca-i chimica de la antibiotic. Bun, il scoti, dar daca nici asa nu-i trece?

      Si iata cum boul baltii afla de cistita interstitiala si incepe sa-i caute pe frantuji de micoplasme, ii baga pe doxiciclina si deveni mare medic venerat pina la adinci batrineti, iar salaru ii crscu de la 5000 ca tot prostu de acolo, la 10000 ca un profesor ca de a stiut sa cate o micoplasma....

      Delete
  38. O sa fac un post nou pentru acest raspuns....

    ReplyDelete
  39. Stimate domn Moro, se pare ca suntem colegi. Eu sunt tot medic. Insa dupa ce vad ce scrieti, incep sa imi pun intrebari serioase in privinta meseriei dumneavoastra cat si a facultatii pe care ati terminat-o (sa fi fost una pe bani, in care examenele se luau cu binecunoscuta spaga?).

    V-am gasit pe blogul doamnei/domnisoarei care sufera de Lyme. Din curiozitate, dupa ce am vazut cate raspunsuri postati, v-am cautat pe google. Vad ca v-ati facut un scop in a posta prostii pe astfel de bloguri. Constat ca oamenii sunt mai informati decat dumneavoastra, stimate coleg.

    Dragi pacienti, incercati sa ii urmariti postarile acestui domn pe siteul de care pomeneam. Nu are nici in clin nici in maneca cu medicina, asta v-o garantez. Daca e medic, mai bine sa ne ferim de el. Multe exemple ale incompetentei sale se gasesc aici: http://viataculyme.wordpress.com/2012/01/05/sa-incepem/ .
    Va sfatuiesc sa ii dati ignore, nu aveti nimic de pierdut.

    ReplyDelete
  40. Lymeul comunist de care vorbesti trecea aproape neobservat pana mureau de comotie la varsta de 70-80. din cauza ca avea un stil de viata mult mai sanatos.

    Alimentatie fara cola si alte chimicale

    Plus miscare in aer liber zilnica

    ReplyDelete
  41. Parerea mea e ca lui Moro ii e greu sa aplice teoria in practica.

    Tuturor ne e, dar cand vine practica si iti arata ca exista si boli care nu s-au oredat in teorie? Si mai mult, iti arata si cum se vindeca?

    Nici macar nu-ti pui o intrebare? Oare am fost invatat gresit?

    Practica este sursa teoriei sau invers?

    Dupa cum vezi pacientii nu sunt niste roboti carora le dai pastile conform manualului. Ei isi pun intrebarea. Oare e bine?

    Imi dau seama ca daca ai vedea pacientii ca oameni, dupa un an n-a mai putea sa profesezi.

    Apreciem dorinta de a invata pentru a ajuta oamenii.

    Dar cand incepem noi sa vedem ca altceva e mai bine pentru noi, lasa-ne in prostia noastra pentru pt ca efectele actiunilor noastre se produc asupra noastra!

    ReplyDelete
  42. rosca tatiana si dr gogoase sunt niste sarltani care nu cunosc boal lyme si care castiga multi bani de pe urma ei.cei care nu aveti rezultate pana acum de pe urma schemelor de tratament propuse de rosca tatiana nu credeti ca a fi bine sa mai cautati si o alta opinie la un alt doctor? va intreaba cineva cu 2 ani de antibiotice inghitite la activ....si degeaba.

    ReplyDelete
  43. Dl anonim vad ca singura dvs grija este sa ii faceti ,,publicitate'' dnei Dr Rosca. Daca ar fi toti medicii asa cum se dedica dna dr. pacientilor sai, ar trebui sa mearga sistemul asta medicinal. Asa ca la intrebarea dvs sa cautam opinii ar trebui sa stiti ca s-au confirmat atat in tara cat si in strainatate si sunt foarte multi vindecati de dna dr.

    ReplyDelete